Najčudniji mečevi u istoriji: "Velika nužda"

Kada imate najbrži servis na svetu, dobru igru na mreži i prednost iskustva nad mlađim i slabije rangiranim protivnikom, ne očekujete da ćete morati da pribegavate neverovatno kreativnim izgovorima za poraz. Ali upravo to je ono što je britanski teniser rođen u Kanadi Greg Rusedski uradio nakon što je ispao u prvom kolu turnira u Monte Karlu aprila 2000.

Francuska rivijera je bila jedno od najlepših mesta za igranje tenisa još od 19. veka, ali kada je tada deseti igrač sveta Rusedski igrao protiv Čeha Slave Dosadela 17. aprila, za taj period atipična kiša odložila je meč.

Rusedski je na kraju krivio nešto sasvim drugo za rano ispadanje.

Izvor: Ana Kržavac

Sreda, 21.05.2008.

21:55

Default images

Britanac je imao problema od početka meča. Pošto mu servis nije naročito išao od ruke, prvi set je izgubio 6:4. U drugom setu je bio na ivici poraza, pošto je Dosadel servirao za meč, ali je uspeo da se vrati u meč, i u taj brejku reši set u svoju korist 7:6. Trebalo je da usledi odlučujući treći set.

Spora i za neke za igru teška šljaka počela je da muči dvadesetdevetogodišnjeg Čeha, koji se umarao. Rusedski se spremao da završi meč. Kao očajniču meru, Dosadel he zamolio da otrči do toaleta, zbog očiglednog "zova prirode". Ova situacija je Rusedskog uznemirila više nego većinu tenisera. Nakon povratka Dosadela, koji se na teren vratio daleko svežiji, Rusedski je set izgubio 6:1.

Zanimljiva je činjenica da put do ve-cea uglavnom traje svega par minuta. U slučaju Dosadela, "obavljanje nužde" trajalo je čitavih deset minuta. Izgledalo je kao da se Čeh izgubio na putu do toaleta.

Iako je Rusedski priznao da nije igrao naročito dobro, njegov bes zbog posete Dosadela toaletu bio je očigledan. "Strašno me je frustrirao. Očigledno je bilo da se umorio, i da mu je bilo potrebno da sedi na ve-ce šolji deset minuta. Ja znam da ja kad idem u toalet ne trošim deset i više minuta na to", izjavio je Rusedski nakon meča.

Da li je u pitanju najsmešniji izgovor za izgubljeni meč ikada, ili najzlobnija taktika za osvajanje istog, nikada nećemo saznati, ali se zato britanski Gardijan solidno našalio sa problemom Rusedskog naslovom: "Gregove nade povučene s vodom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: