Srbija – Piksijeva kaznena ekspedicija

Talas optimizma zapljusnuo je Srbiju dolaskom Dragana Stojkovića, širenjem njegove hrabrosti i optimizma, te rezultatima koje je u kratkom periodu ostvario.

Izvor: SS

Utorak, 01.11.2022.

09:45

Srbija – Piksijeva kaznena ekspedicija
Foto: Profimedia

Nakon što je Srbija penalima na stadionu "Rajko Mitić" ostala bez Evropskog prvenstva protiv Škotske, delovalo je da nema nade ni za ovu generaciju.

U tom ciklusu kvalifikacija za EP Portugal je razbio Srbiju u Beogradu sa 4:2 i činilo se da su "orlovi", ipak, predaleko od najvećih reprezentacija sveta.

Međutim, na kormilo je došao novi selektor, sa mnogo boljom energijom i, rekli su mnogi, "ludačkim" samopouzdanjem.

Svima je jasno stavio do znanja da moramo da odemo u Katar i da ćemo se tamo i naći, a samo godinu dana kasnije to je ostvareno tako što je servirana osveta Portugalcima – u Lisabonu.
Foto: Sofascore
Uprkos rano primljenom golu u uvodnih 100 sekundi, golovima Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića u 90. minutu ostvarena je istorijska pobeda.

To je taj talas optimizma koji je zapljusnuo celokupnu fudbalsku Srbiju, te se sa nestrpljenjem čekaju utakmice na velelepnim katarskim stadionima.

Uspeh Srbije krije se i u činjenici da gro nacionalnog tima čine igrači sa urođenim pobedničkim mentalitetom, jer su 2013. godine bili omladinski prvaci Evrope, a dve godine kasnije svetski šampioni.

Na spisak tih igrača iz Litvanije i sa Novog Zelanda, nadovezali su se Dušan Vlahović, Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, te sada već iskusni Tadić, Mitrović, Kostić, Gudelj i u tom spoju konačno je profitirala "A" reprezentacija.

Piksi neguje formaciju sa trojicom štopera i ofanzivnim bekovima, koje uglavnom igraju Filip Kostić i Darko Lazović, ali i celokupan sistem u kom svaki igrač koji zaigra pronalazi svoju ulogu i donosi svoje najbolje kvalitete.

Tako smo nedavno videli Ivana Ilića koji odlično u napadu sarađuje sa Mitrovićem, te u više navrata nova i manje poznata imena u svim linijama tima.

Zato će Stojković imati slatke muke da odabere tim pred svaki meč, ali navijači imaju čemu da se nadaju u Kataru uz njegovu harizmu i pripremu, pre svega na psihološkom planu.

A to je nešto što je Srbiji najviše nedostajalo na velikim takmičenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: