Lipi: "Pobediće gladniji"

Izvor: Aleksandar Stojanoviæ

Nedelja, 09.07.2006.

10:22

Default images

Selektor reprezentacije Italije veruje da su njegov tim i drugi finalista, Francuska, izjednačeni po kvalitetu a da će titulu prvaka osvojiti gladniji tim.

Još neka razmišljanja Lipi je izneo novinarima u Kasa Azuri u Duizburgu posle poslednjeg treninga pred utakmicu u Berlinu.  

Umesto da treniraju na stadionu Svetsko prvenstvo 2006. u Berlinu italijani su morali da se zadovolje vežbanjem u bazi u Duizburgu.

Organizatori su želeli da sačuvaju teren u što je moguće boljem stanju posle obilnih padavina u petak.

Već je poznato da je defanzivac Alesandro Nesta povređen i da neće moći da igra u finalu. On nije igrao u prethodne tri utakmice zbog obnavljanja povrede prepona na utakmici sa Češkom. To znači da će Marko Materaci nastaviti da bude centralni defanzivac u društvu kapitena Fabia Kanavara.

Daniele De Rosi je ponovo u konkurenciji za sastav ekipe posle izdržavanja kazne od 4 meča suspenzije. Toti će verovatno igrati poslednju utakmicu pred povlačenje iz reprezentacije.

Prvi put od 1982. u finalu će igrati dve evropske reprezentacije. Italija je tada trijumfovala a postoji još paralela izneđu tog i ovog vremena. Naime, na prvenstvo u Španiju Italija je došla posle skandala o nameštanju utakmica. Paolo Rosi, koji je bio najbolji strelac turnira, odslužio je kaznu baš pred start turnira.

Italijani ponovo imaju problema sa nameštanjem utakmica ali to do sada nije bio problem Azurima.

"U nedelju ćemo otići u Berlin i sesti za sto koji je postavljen za nas. Od stvari koje mi možemo da ponudimo su organizacija, tehnički kvaliteti i glad za pobedom. Oni takođe imaju velike igrače, pokrivaju različite pozicije a imaju slične tehničke sposobnosti. Nivo organizacije je sličan između nas i Francuske, a videćemo ko je više gladan."- rekao je Lipi.

Uprkos što im nije dozvoljeno da treniraju na berlinskom stadionu, Lipi kaže da mu nije poznato da ima nekih problema sa stanjem terena.

"Nije nam poznata ta vest. U kontaktu smo sa ljudima na stadionu, i oni nam kažu da je teren u sjajnom stanju jer je pokriven."

Britanski mediji su tvrde da će Lipi preuzeti mesto trenera u Mančester junajtedu, posle okončanja Svetskog prvenstva.

A ima i onih koji tvrde da je selektor Italije kategorično negirao da je zainteresovan da pređe u klub sa Old Traforda.

"To nisam rekao, jer ne želim da izgledam tako nevaspitan prema takvom klubu kakav je Junajted i kažem da nisam zainteresovan. Ali sada me interesuje samo osvajanje Svetskog prvenstva, i nema potrebe govoriti o takvim stvarima sada. Međutim, nema istine u toj priči. Moći ćete da vidite gde ću biti za 15 dana a to sigurno neće biti Mančester."

Dakle, Lipiju pre svega razmišlja o finalu. Ne postoji niko ko bi mogao da pred finale svetskog prvenstva razmišlja o nečemu drugom osim o najvećoj utakmici na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: