Partizan – Trento 76:71

Košarkaši Partizana savladali su Trento na domaćem terenu u okviru šestog kola Evrokupa rezultatom 76:71.

 (22:7, 14:25, 20:17, 20:22)
  PAR   TRE  
  76 : 71  
Kraj! Partizan je pobedio!
Druga pobeda u isto toliko mečeva za Andreu Trinkijerija. Trento je savladan u Beogradu i crno-beli su se osvetili za poraz u Italiji u prvom kolu Evrokupa. Lendejl, Pejdž i Zagorac su definitivno bili najbolji akteri ovog meča.
Partizan ima +5 na 4,5 sekundi do kraja, ali je Trinkijeri zvao tajm-aut. Želi da pobedi sa što većom razlikom i pokušaće da nacrta što bolju akcij uza svoje pulene u poslednjem napadu.
Tajm-auti na obe strane, Partizan je pobedio, juri se razlika
Amar precizan oba puta, Partizan ima +5
Na 18 sekundi do kraja Partizan ima +5 posle fantastične reakcije Amara Gegića.
Lendejl promašio oba, Gegić uhvatio ofanzivni skok!
Vanja promašio trojku, Trento ima dva bacanja
Lendejl zakucava, Partizan na +5!
Australijanac donosi +5 Partizanu na 1:10 do kraja.
38' – Toto Foraj "nosi" Italijane
Toto Foraj igra "jedan na pet" u ovim trenucima. Omaleni plejmejker se ne predaje i dva puta zaredom pogađa uz faul. Partizan u napadu ne uspeva da dođe do poena već par minuta i zato Forajovi poeni "bole". Na sreću po crno-bele Foraj je promašio oba dodatna bacanja, pa je i dalje prednost za Beograđane – 68:64.
36' – Partizan drži odstojanje
Trento, kako stvari stoje, ipak neće moći da napravi iznenađenje u Beogradu. Fantastično sarađuju u napadu crno-beli, a ovoga puta Pejdž proigrava Sija alej-upom! Janković ne pogađa trojku, a onda pravi faul na zemlji u bonusu. Partizan vodi 68:59.
Gomeš sa dve trojke zaredom unosi nemir među crno-bele
34' – Mini-serija Trenta za možda neizvesnu završnicu?
Partizan je otišao na plus 15, ali je Trento uspeo malo da se približi. Pogodili su Marbl i Lehtaler i Trinkijeri je bio primoran da zatraži tajm-aut. Partizan je već ispunio bonus, dok Italijani imaju dva faula u dosadašnjem toku 4/4. Gomeš pogađa trojku i sada je samo +8 za Partizan – 64:56.
32' – Džok i Bandža odveli Partizan na dvocifrenu prednost
Odlične timske akcije, nešto što nije viđano često, donele su Partizanu mini-seriju i prednost je sada dvocifrena, na osam i po minuta do kraja. Lendejl je poentirao posle asistencije Nikolića i pogodio slobodno bacanje za 61:49.
U "Pioniru" 6.500 ljudi

Foto: LM
III četvrtina – koškanje bivših zvezdaša, Zagorac "raspalio" Pionir!
Dosta mučenja i ne baš kvalitetne košarke videli smo u trećoj deonici. Najzanimljivije je bilo kada je došlo do koškanja Jovanovića i Jankovića, te su sudije odlučile da isključe centra Trenta. Italijani su se dobro držali i prišli na smao poen zaostatka, ali je Rade Zagorac sa pet poena u poslednjem minutu ipak malo "odlepio" svoju ekipu – na kraju 3/4 je 56:49.
28' – Nikolić se "probudio", sudije ubile ritam
Posle isključenja Jovanovića igra na obe strane se usporila, a svira se i poveći broj faulova. Aleksej Nikolić konačno ponovo poentira za svoj peti poen, dok na drugoj strani Dastin Hog ne uspeva da pogodi nijedno od dva slobodna bacanja. Partizan i dalje vodi, ali se Trento odlično drži bez najboljeg igrača –
Jovanović isključen, sudije izbacile najboljeg igrača Trenta!
Janković i Jovanović se umalo sukobili!
Posle gurke u reketu prilikom zagrađivanja skoka sukobila su se dva igrača koja su prošle sezone nosila dres Crvene zvezde – Nikola Jovanović i Stefan Janković!

Ipak, neki veći okršaj sprečile su sudije, koje su posle pregledanja snimka donele odluku isključe Nikolu Jovanovića!
Lendejl "lepio", Gegić umalo "završio" Gomeša
Dva lepa poteza košarkaša Partizana na obe strane. Prvo je Džok izblokirao Jovanovića, a onda Amar pokušao da "završi karijeru" Betinju Gomešu atraktivnim zakucavanjem. Gegić je pogodio, ali promašio slobodno bacanje, a na drugoj strani je na 18. poena Nikola Jovanović.

Niko iz Partizana ne može da se izbori sa Nikolom, pogotovo ne Lendejl.
24 – Marbl konačno pogodio, Trento na -3
Devin Marbl, verovatno najbolji pojedinac Trenta ove sezone, pravi seriju od 5:0 i vraća Italijane u rezultatski egal. Jovanović dodatno smanjuje prednost srpskog predstavnika svojim 16. poenom – 43:40.
22' – Pejdž dobro otvorio i drugo poluvreme
Markus Pejdž večeras igra možda i najbolji meč ove sezone. Pogodio je trojku za +7, a zatim i pronašao Lendejla za svoju šestu asistenciju i 11. poen Australijanca. Na drugoj strani precizan je bio samo Radičević, te Partizan vodi 43:34.
II četvrtina – Partizan olako "prokockao" dvocifrenu prednost
Partizan je olako prepustio Trentu inicijativu. Imali su crno-beli značajnu prednost, ali su opali i trenutni ritam utakmice im uopšte ne odgovara. Ipak, uspeli su da zadrže prednost. Na poluvremenu najbolji kod domaćina je Markus Pejdž sa 11 poena i četiri asistencije, dok Lendejl ima sedam. Kod gostiju dominira centar Crvene zvezde Nikola Jovanović sa 14 poena i pet skokova.
18' – Haotično, Partizan izgleda pogubljeno
Partizanovi napadi su izgubili smisao i sada često greše sa nekim preuranjenim pasovima i nespretnim odlukama. Trento, na drugoj strani, igra mnogo bolje nego na početku, pogotovo u napadu. Gagić i Zagorac sjajno sarađuju i crno-beli odlaze na +6, 34:28.
Jovanović dominantan!
Srpski centar, koji je na pozajmnici u Trentu iz Crvene zvezde, od ukupno 26 poena svoje ekipe postigao je 13 – tačno pola!
16' – Nešto sporiji ritam, Trento opasan
Partizanovih +15 su se brzo "otopili". Crno-beli već izgledaju umornije u odbrani, dok u napadu više ne pogađaju sve što žele. Jovanović ima 11 poena, skoro pola svoje ekipe. Partizan uglavnom poentira sa linije slobodnih bacanja, dok je jednu trojku pogodio Aleksej Nikolić. Lendejl odlazi na odmor i umesto njega ulazi Gagić – 32:24.
14' – Partizan se konsolidovao, prednost i dalje poveća
Jovanović smanjuje na -7 i "pojačava" seriju gostiju, a Lendejl je polovičan sa linije penala. Crno-beli su odigrlai dobru odbranu i Pejdž se zaleteo u kontri i pogodio uz faul. Jovanović odlično igra na ovom meču i ima već sedam poena od 17 svoje ekipe. Partizan vodi posle promašaja Marinkovića sa 26:17.
12' – Mini-serija gostiju
Partizan je malo slabije počeo drugu četvrtinu i Trento je uspeo da im napravi 4:0 preko Paskola i Foraja. Marinković nije uspeo da pogodi zicer na drugoj strani, imao je jedan na nula. Paskolo ponovo poentira i Trento je smanjio razliku – 22:13.
Apsolutno

I četvrtina – Partizan igra odbranu, Pejdž "nosi" napad
Odlična prva deonica za crno-bele. Vođeni sjajnim Markusom Pejdžom, koji je nakupio osam poena, odlično su otvorili meč u kojem se mora istaći odbrana kakvu do sada nismo videli za Partizan. "Pečat" Andree Trinkijerija se sigurno već može videti, a crno-beli posle prvih deset minuta vode 22:7.
I četvrtina – Partizan igra odbranu, Pejd
Bogami, izgleda da je tako...
Mian precizan, Trinkijeri zove tajm-aut
8' – Dobra igra Partizana se nastavlja
Marinković koristi prostor i lepo završava na drugom obruču, a na drugoj strani poentira Nikola Jovanović. Gegić se dobro snaša i Partizan večeras igra fantastičnu odbranu. Trento je ispunio bonus pa je Toto Foraj poslao Nikolića na liniju penala. Ali pogađa jedno – 19:5.
6' – Paskolo zaustavlja "krvarenje"
Prve poene iz igre večeras za Trento postiže Davide Paskolo, ali na drugoj strani poentira Pejdž. Amerikanac ima već osam poena, a crno-beli vode 14:3!
Kakva "banana" Vanje!
Devin Marbl je presekao jedan pas i istrčao sam u kontru, ali ga je Vanja Marinković sustigao i "zalepio" za tablu!
4' – Pejdž dominira, Partizan ubedljiv
Dobra akcija Pejdža i Lendejla odvela je crno-bele na 4:0. Trento se jako loše snalazi i u napadu i u odbrani, a crno-beli dolaze do novih poena preko Pejdža koji deluje kao najraspoloženiji večeras. Jovanović sa linije penala pogađa jednom, a Pejdž pogađa trojku za 9:1.
2' – Janković otvara meč poenima
Prve poene na ovoj utakmici postiže Stefan Janković šutem sa poludistance. Partizan vodi 2:0 posle dva minuta igre.
Prva postava Partizana:
Pejdž, Marinković, Gegić, Janković, Lendejl
Meč je počeo!
Trinkijeri dočekan ovacijama u "Pioniru"
Novi trener Partizana Andrea Trinkijeri po prvi put vodiće ekipu pred domaćim navijačima, a u hali "Pionir" dočekan je neviđenim ovacijama. Reklo bi se - najvećim otkako je otišao Vujošević...
Sastavi:

Foto: SS@Eurocup
Dok čekate početak meča, pročitajte:
Andrea, da li si svestan u šta si se upustio?
Dobrodošli u B92 Live blog!
Dobrodošli u B92 Live blog u kojem ćemo pratiti košarkaše Partizana u šestom kolu Evorkupa protiv italijanskog predstavnika Trenta.

Možda vas zanima

Podeli: