Ponedeljak, 16.11.2009.

14:24

'Večiti' derbi u četvrtak od 19.30h

‘Večiti’ košarkaški derbi između Partizana i Crvene zvezde pomeren je za četvrtak, 19. novembra zbog trodnevne žalosti povodom smrti partijarha Pavla.

Izvor: B92

Default images

Uprava KK Partizan je na osnovu preporuke Ministarstva omladine i sporta donela odluku da odloži meč osmog kola NLB lige zakazan za sredu 18. novembar, u znak poštovanja prema preminulom srpskom patrijarhu. Utakmica će se igrati dan lasnije u ‘Pioniru’ od 19 časova i 30 minuta.

U sredu, 18. novembra karte će se prodavati u periodu od 10 do 15 časova na blagajni severne tribine stadiona Partizana. Svi zainteresovani će moći da kupe ulaznice po ceni od 400 dinara za parter, odnosno 200 dinara za tribine.

Zbog smanjenja kapaciteta dvorane u prodaju će biti pušteno 500 karata. Ukoliko bude bilo potrebe ulaznice će se prodavati na blagajni stadiona Partizana i na sam dan utakmice, u istom periodu.

Tokom trodnevne žalosti u Srbiji, svoje mečeve trebalo bi da odigraju košarkaši FMP-a i Radničkog u Železniku, i ta utakmica je, takođe, odložena za četvrtak. Košarkaši Hemofarma u Vršcu dočekuju Zadar, dok će vaterpolo reprezentacija Srbije u okviru Svetske lige najverovatnije igrati sa Turskom u Nišu, ali bez muzike i programa koji bi bio neprimeren trenutku.

Ministarstvo je preporučilo da se pred početak utakmica minutom ćutanja oda pošta preminulom partijarhu Pavlu, što podrazumeva spuštene zastave na pola koplja. Najavu o minutu ćutanja dužan je da uputi delegat putem razglasa, a svi prisutni su dužni da ustanu - igrači, rezervni igrači, treneri, sudije i svi učesnici sportske manifestacije, kao i publika, i da dostojanstveno obeleže odavanje pošte.

U toku dana žalosti zabranjeno je emitovanje zabavne i narodne muzike, a o tome bi delegat trebalo da obavesti sve prisutne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: