Ponedeljak, 03.06.2013.

18:56

I Džejson Kid završio karijeru

Posle Grenta Hila još jedna NBA ligenda okončala je karijeru, posle 19 sezona parket je napustio Džejson Kid.

Izvor: AK

Default images

Kid će ostati upamćen kao jedan od najboljih dodavača i skakača među plejmejkerima u NBA ligi, pa će bez sumnje naći svoje mesto u "Dvorani slavnih" u Springfildu.

Kid je drugi asistent u istoriji (12.091), treći trojkaš (1.988), a 50. skakač (8.725, jedini bek u Top 50). Sa Dalas Meveriksima osvojio je svoju jedinu NBA titulu, dok je dva puta bio olimpijski šampion.

Deset puta je učestvovao na Ol-staru, pet puta najbolji asistent NBA lige. Tokom karijere igrao je za Dalas Meverikse (2 puta), Finiks Sanse, Nju Džerzi Netse i Njujork Nikse, u čijem dresu se i penzionisa.

"Mislim da je pravo vreme. Bilo je ovo neverovatnih 19 godina. Želim da budem sposoban da učestvujem u aktivnostima svoje dece, a dugogodišnje igranje je ostavilo posledice. Vreme je da nastavim dalje, možda da budem trener ili komentator", rekao je 40-godišnji Kid.



U nedelju je karijeru završio još jedan legendarni igrač, Grent Hil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

13 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

8 h

Podeli: