Vejd želi veću ulogu u napadu

Majami se muči u finalu Istoka protiv Indijane (3-3), a kao razlog Dvejn Vejd ističe manju ulogu njega i Krisa Boša u igri.

Izvor: AK

Nedelja, 02.06.2013.

13:31

Default images

Indijana je u subotu veče dobila šampiona sa 91:77 u šestom meču, Hit je šutirao tek 36% iz igre, a samo je LeBron Džejms sa 29 poena bio raspoložen u napadu.

Vejd, koji je pogodio samo 3 od 11 šuteva i postigao 11 poena (14,5p u seriji), smatra da on i Boš (obijica imaju problema sa povredama) ne šutiraju dovoljno često.

"Moramo uraditi bolji posao kako bi Kris i ja imali šanse da pogađamo tokom utakmica. To je nešto što moramo da gledamo kao tim", rekao je Vejd.

"Fleš" je u prve četiri utakmice serije prosečno šutirao 15 puta i postizao 16,8 poena. U poslednje dve je imao ukupno 19 šuteva i 20 poena.

Boš je u prve tri utakmice imao prosek od 11 šuteva i 16,3 poena, a u poslednje tri sedam šuteva i tek 6,3 poena po meču. U šestom je šutirao 1/8 i imao samo pet poena. To je bilo prvi put od njegove ruki sezone 2004. godine da je u tri uzastopna meča imao manje od 10 poena.
Beta/AP Photo/Michael Conroy
U međuvremenu, glavna snaga Majamija, MVP lige LeBron Džejms šutira sve više, a pogađa manje. U prve četiri utakmice serije prosečno je imao 19.8 šuteva i 28 poena. U poslednja dva prosečno je šutirao 24 poena, a postizao 29,5 poena.

Vejd smatra da Džejms pokušava previše da uradi.

"Imamo igrače koji individualno žele da igraju bolje. Ali moramo pomoći jedni drugima, a ne prepuštati sve individualnosti i slobodnoj volji", rekao je Vejd.

Ovu Vejdovu "strategiju" pokušao je da objasni upravo Džejms.

"Možemo konstatovati očigledno, obojica se muče. Kada se mučiš, najbolja stvar koju dobiješ je polaganje ili zakucavanje. Vejd je promašio nekoliko njih, Kris se muči sa svojim šutom i muči ga zglob, što mu ne pomaže", rekao je LeBron koji je istakao da će pogledati poslednji meč i pokušati da pronađe način da pomogne Vejdu i Bošu u sedmom meču.
Beta/AP Photo/Michael Conroy
Vejd se već neko vreme žali na umanjenu ulogu u napadu Hita. I pre šeste utakmice je za svoj slab učinak krivio manju ulogu u ofanzivi.

"Imam više posla u odbrani, moram da branim svaki napad. U napadu, ne dobijam loptu u svakom napadu. Ritam je malo drugačiji", rekao je Vejd koji ima problema sa povredom kolena.

Fleš iz igre šutira 44%, a tek 67% sa slobodnih bacanja u seriji protiv Pejsersa, oboje je značajno manje u odnosu na regularni deo sezone. U plej-ofu prosečno postiže 13.7 poena, što je njegov najlošiji učinak u karijeri. Ništa bolji nije ni Boš (128p, 8sk po meču u plej-ofu).

"Razočaran sam u sebe. Ne ide mi celu ovu seriji. Želim da igram bolje. Igraću bolje. Moram igrati bolje u sedmom meču", rekao je Boš.

Sedmi, odlučujući meč finala Istoka igra se u noći između ponedeljka i utorka u Majamiju. Pobednika u finalu čekaju San Antonio Spursi, koji odmaraju već šest dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: