Sreda, 27.02.2008.

17:04

Efes doputovao bez 4 Amerikanca

Izvor: B92, Beta

Default images

Turski košarkaški klub Efes Pilsen doputovao je u sredu u Beograd bez četvorice Amerikanaca, koji nisu želeli da dođu u prestonicu Srbije po preporuci svojih vlasti. Turska ekipa došla je bez Drua Nikolasa, Lorena Vudsa, Andrea Hatsona i bivšeg igrača vršačkog Hemofarma Rašara Rajta. U Beograd na sutrašnji meč sa Partizanom u Evroligi došli su, međutim, Džejms Pen, Keni Gregori i trener Dejvid Blat, koji su američki državljani.

Sportski direktor Efesa Engin Ozerhun rekao je da je takva situacija neprihvatljiva.

"Mogu slobodno da kažem da ta četvorica igrača neće više nastupati za nas", preneo je sajt Ozerhunove reči. Oni nisu, međutim, zvanično dobili otkaz i postoji mogućnost da naknadno dođu u Beograd.

Trener Partizana Duško Vujošević istakao je mogućnost da igrači naknadno dođu i rekao da bi voleo da Efes igra u najjačem sastavu.

"U svakom slučaju, treba ceniti njihov potez, jer se vidi koliko su oni problema imali. Treba tu biti pametan. Ne treba od Beograda ponovo praviti geto, niti pokušavati da se patriotizam unovči. Košarkaški, obe ekipe biće sigurno motivisane", rekao je Vujošević agenciji Beta.

Prema pravilima Evrolige, ekipa u takmičenju mora da ima najmanje 10 igrača na klupi, a Efes je došao sa osam i može da bude finansijski kažnjen ako toliko igrača izvede na sutrašnji meč trećeg kola druge faze takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: