Ponedeljak, 11.06.2007.

15:00

Bodiroga za B92: Sreća i ponos

Izvor: Miloš Todoroviæ

Default images

Jedan od najboljih evropskih košarkaša Dejan Bodiroga saopštio je u ponedeljak da završava karijeru aktivnog sportiste. U prebogatoj 15-godišnjoj karijeri, Bodiroga ima čak četiri titule šampiona Evrope u klupskoj košarci, dok je u dresu reprezentacije osvojio pet zlatnih medalja, tri na Evropskim i dve na Svetskim prvenstvima. U izjavi za B92, 34-godišnji Bodiroga kaže da je ponosan na svoju karijeru i da nema za čim da žali:

"Ovo jeste teška odluka, ali je doneta u pravom momentu. Srećan sam, zadovoljan, ponosan na sve što sam ostvario, nemam ni za čim da žalim i ne bih promenio nijednu odluku. Svaka je bila prava i pokazala se uspešnom", rekao je naš nekadašnji reprezentativac za B92.

Opširniji intervju sa Dejanom Bodirogom moći ćete da pročitate na našem sajtu u utorak.

Bodiroga je poslednje dve godine proveo u rimskoj Lotomatici, a poslednji meč u karijeri odigrao je u četvrtak, kada je njegov tim eliminisan iz plej-ofa.

Bodiroga je rođen 1973. godine u Kleku, karijeru je počeo u zrenjaninskom Proleteru, a onda je prešao u Zadar. U Trst ga je odveo Bogdan Tanjević i pružio mu priliku da zaigra u prvom timu, posle čega je prešao u Milano.

Nakon Italije, odlazi u Španiju, u Real Madrid, u kome je igrao dve sezone, da bi sledeće četiri sezone proveo u Panatinaikosu, zatim tri u Barseloni i poslednje dve u Rimu.

Osvojio je četiri titule evropskog prvaka - sa Realom, Barselonom i dva puta sa Panatinaikosom.

Sa reprezentacijom Jugoslavije dva puta je osvajao Svetsko prvenstvo - 1998. i 2002. godine, a tri puta Evropsko - 1995. 1997. i 2001. godine. Ima i srebrnu medalju sa Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine.

U svakom klubu u kome je igrao bio je omiljeni i vodeći igrač, a stil igre i elegancija doneli su mu nadimak "beli Medžik".

Reprezentativni uspesi, stil ponašanja, javni nastupi i dobrotvorni rad doneli su mu u Srbiji nadimak "Bog“.

Bodiroga nije objavio čime će se baviti u nastavku karijere, ali je izjavio kako se neće baviti trenerskim poslom, kao da i još uvek nije odlučio da li će ostati u Rimu ili će se preseliti u Beograd. Od budućih planova za sada je poznato da će se baviti svojim košarkaškim kampom u Trebinju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

166 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: