Kukoč za B92: "Ne verujem da ću završiti karijeru u Evropi"

Bivši igrač Splitske Jugoplastike, Benetona, Čikaga, Filadelfije, Atlante, kao i reprezentacija SFRJ i Hrvatske, Toni Kukoč, u završnoj je godini ugovora sa NBA ligašem, Milvoki Baksima. Možda jednu od poslednjih poseta takozvanoj “Zalivskoj oblasti” kod Ouklenda ovog velikog eks-jugoslovenskog i hrvatskog igrača, naš dopisnik iz Kalifornije Dejan Marković iskoristio je za kraći razgovor.

Izvor: Dejan Markoviæ, dopisnik B92

Četvrtak, 25.03.2004.

13:21

Default images

Kako ocenjuješ šanse Milvokija u ovoj sezoni?

Izgleda da ćemo ući u plej-of. Imali smo šanse biti četvrti, ali kako sada igramo teško da ćemo biti četvrti tako da nećemo imati prednost domaćeg terena. Možemo se nadati petom ili šestom mestu ako nastavimo gubiti kao do sada pred kraj. Imali smo par povreda, dosta se ekipa menja, tako da moramo pronaći petorku koja može odigrati pred svaku utakmicu.


Plej-of takmičenje: prognoze na istoku, zapadu i konačan favorit za titulu?

Verovatno Sakramento, Lejkersi, San Antonio. To  su favoriti što se tiče zapada i mogući prvaci, a sa istoka Indijana, Nju Džersi, Detroit, to su ekipe koje mogu doći sa istoka. Mada, istok je nekako ujednačeniji i moguće je da neko ima dobar plej-of i ode daleko.


Kako si zadovoljan svojim trenutnim igrama ove sezone?

Trenutno nisam zadovoljan, igrao sam dosta dobro početak, prvih jedno pedesetak utakmica. Sada tako-tako, i ne igram nešto previše, a i imam problema sa koševima.
Da li razmišljaš o završetku karijere u Evropi, kao što je Dino Radja npr. uradio u Splitu?

Ne, o tome ne razmišljam, završiću karijeru, ali ne verujem da ću u Evropu. Možda završim karijeru uopšte, ali da je završim igranjem u Evropi – ne!


Pored kosarke, čuli smo da si jako uspešan i u golfu?

Pratim golf. Ne znam zašto, pre jedno 7-8 godina sasvim slučajno sam počeo igrati i strašno mi se svidelo, mislim da je najbolja igra na svetu ikad izmišljena. Ne trebaš biti u nekoj formi, stalno si sa prijateljima, mozeš piti i igrati, sve je kako treba. Ali zaraza je, stvarno je zaraza, kad jednom zavoliš teško se ostavlja.


Na kraju, bio si jedan od pionira Evropske košarke u NBA, kako vidiš kvalitet mladih igrača koji trenutno dolaze u NBA iz Evrope, u poredjenju sa tvojom generacijom?

Mislim da je Evropa daleko više skautirana sada nego što je bilo u ono vreme, u ono vreme više su se gledale utakmice reprezentacija kao kad smo mi igrali na svetskom prvenstvu u Argentini ili tako nesto, onda bi nas skauti gledali. Tada su skauti vrlo retko odlazili u Evropu gledati ove utakmice prvenstva. Medjutim sada mislim da je vise ljudi po Evropi i ostatku svjeta nego što gledaju ovde utakmice koledža. Tako da dolaze momci od 19-20 godina koji i nisu imali neke prevelike utakmice u Evropi za svoje ekipe, a već ih ovde kupuju u NBA. Ali, to je dobro, mislim da je dobro, naučiće puno brže košarku. Neki će doći ovde da sede na klupi 2-3 godine i onda im se neće svidet. Onaj koji voli igrati, vratiće se u Evropu igrati košarku. Onaj ko ne voli igrati ili svejedno mu je da li igra ili ne igra, možda mu je bolje da dodje ovde i da sedi da gleda utakmicu”,
rekao je u svom stilu Toni Kukoč..

Kukoč još nije siguran da li će ostati u Milvokiju, ili će možda pokušati da završi karijeru u klubu koji ga je prvi doveo u NBA, Čikagu. Sve zavisi od interesa ovih klubova, ali svakako bi mu više odgovarali čikaški Bikovi pošto u "vetrovitom gradu" na jezeru Mišigen ima kuću i porodicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: