PSV - C.Zvezda 5:0

Izvor: B92

Sreda, 25.08.2004.

20:16

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona, pošto su u revanš meču 3.kola kvalifikacija ubedljivo poraženi od holandskog PSV-a sa 5:0.

Golove za domaće postigli su Van Bomel u 9 iz penala i 56. minutu, Bizli u 32,De Jong u 57.minutu i Venegor Of Haselink u 81.minutu. Od 32.minuta crveno - beli su igrali sa igračem manje pošto je isključen Biševac koji je kao poslednji igrač odbrane srušio Parka.

Trener Ljupko Petrović odlučio se za ovih 11 igrača:Crvena zvezda: Dišljienković, Luković, Dudić, Miladinović, Biševac, Perović, Basta, Stančić, Popov, Janković, Pantelić.
Jedan od najvećih ispita crveno-belih u poslednjih nekoliko godina, završio se jednom od najslabijih igara beogradjana u poslednjih nekoliko sezona i najtežim porazom u medjunarodnim utakmicama u istoriji kluba.

Oslabljeni neigranjem Žigića, i isključenjem Biševca, crveno-beli (koji su igrali u plavim dresovima) nisu imali izrazitu priliku na „Filips“ stadionu, a da neće biti dobro naslutilo se već posle 8 minuta kada je Park je pobegao Dudiću po desnoj strani, Luković je kasnio i obario korejskog fudbalera na 10 metara od gola. Bomel siguran sa penala – Dišljenković na levu, lopta na desnu stranu 1:0 za PSV već u 8.minutu – kao i u Beogradu !

15-minut - osim sudara Bizlija i Stančića nije bilo uzbudjenja. Fudbaleri Zvezde su počeli nepovezano, plašljivo i posle gola zatečeno. Od gola, strane su promenili Luković i Popov, Luković je bio ofanzivniji igrač. Pantelić je medjutim i dalje bio  usamljen kao duh na polovini PSV-a.

20.munut - Prva prilika za Zvezdu
. Dobra lopta Baste, došla je na 30 metara od gola u noge Jankoviću. Igrač crveno-belih (večeras plavih) vukao je fudbal do 14 metara, ali je uz "remplovanje" sa Parkom pucao preko prečke.

U 28.minutu Dudić glavom puca preko prečke posle kornera, bila je to najbolja prilika za beogradski tim.

30.minut – Činilo se da su se fudbaleri Crvene zvezde potpuno oslobodili treme i pritiska. Basta i Janković su bili sve angažovaniji, medjutim, fudbaleri PSV-a svaku priliku koristili su za kontre preko Bizlija i De Jonga. Tako je bilo u 27.minutu kada je pogrešio Aleks i izbacio loptu van terena. Odmah pošto je lopta preletela sve u kaznenom prostoru, Holandjani su izveli brzu kontru.

33.minut -  2:0 za PSV. Minut pre gola isključen je Biševac pošto je kao poslednji igrač u odbrani srušio Parka na 18 metara od gola. Samo minut kasnije sjajna akcija Bomela, koji je sa 25 metara odlično uposlio Parka, a ovaj prevario Dišljenkovića. Bizliju je ostalo da “poklon” sa 5 metara ubaci u praznu mrežu.

Od drugog gola nije bilo prilika. Crveno-beli šokirani, nemoćni za bilo kakav preokret ili ozbiljniji napad. Nije bilo odgovora za Bizlija i Parka koji su sa odbranom Zvezde radili šta su hteli.

Drugo poluvreme

Na početku drugog poluvremena nije bilo velikih pomaka u igri. PSV je nastavio u istom ritmu, dok su igrači Crvene zvezde i dalje igrali rezervisano. Umesto Lukovića u igru je ušao Milovanović.Ipak posle jedne akcije Baste i Jankovića, Aleks u nameri da izbije loptu u korner umalo nije prevario svog golmana Zutebira. Lopta je prošla blizu stative, a posle kornera nije bilo prilike.

3:0 za PSV  u 57.minutu.
Ojer je prošao lako kroz dva igrača Zvezde, uposlio Bomela koji je bio u punom naletu. Kapiten holandskog tima je izašao sam pred Dišljenkovića i lako matirao kapitena Zvezde. Ovo je bio kraj svih nada da će SCG i ove godine imati predstavnika u Ligi šampiona.

Samo minut kasnije 4:0 - katastrofa Crvene zvezde. Strelac je bio Džon De Jong. Samo pošto je krenula lopta sa centra Bomel je odlično centrirao sa leve strane iskosa, loptu je  glavom "podigao" Bizli, a De Jong sa 5 metara lako savladao Dišljenkovića. Tada je bilo jasno da je to bio kraj...

Iako do kraja meča praktično nije bilo više igre
na "Filips" stadionu, vidjeni su još jedan zicer i još jedan gol za domaće.Ojer je u 68.minutu posle duplog pasa sa Bizlijem, izašao pred Dišljenkovića koji je nekako izbacio tu loptu u korner.

U 81.minutu 5:0 - Li je odlično centrirao sa leve strane, a Venegor Of Haselink glavom pogadja sam levi donji ugao.

Na kraju PSV odlazi u Ligu šampiona gde će po osmi put pokušati da se domogne druge faze takmičenja, a crveno-beli se vraćaju u surovu realnost našeg fudbala...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

349 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: