Naslovna strana

 

Sadržaj:

Naslovna strana specijala
23.06 - B92: Saopštenje RTV Pink vrhunski cinizam
23.06 - Zahtev Radija B 92 i Verana Matića za objavljivanje odgovora na informaciju
23.06 - B92: Odgovor na neistinitu informaciju objavljenu na TV Pink
24.06 - B92: RTV Pink skraćenjem odgovora krši zakon
25.06 - B92: Dati šansu Pinku
26.06 - Ambasador Montgomeri posetio NIN

[komentari] [pink files]

Click Here!

 

RTV Pink skracenjem odgovora krsi zakon

Beograd, 24.6.2003. - RTV B92 upozorava da je skracivanjem i komentarisanjem odgovora koji je B92 podneo u skladu sa Zakonom o javnom informisanju, RTV Pink jos jednom najgrublje prekrsio Zakon. RTV B92 podseca da su za ovakve prekrsaje Zakonom o javnom informisanju predvidjene i visoke novcane kazne.

Povodom pitanja koja nam RTV Pink ponovo postavlja, podsecamo da su odgovore na njih zapravo vec dali nadlezni drzavni organi, i to kako tokom postupka vlasnicke transformacije naseg preduzeca, tako i odbacivanjem kao neosnovnih anonimnih krivicnih prijava.

RTV Pink sada krajnje neinventivno postavlja i pitanje Omladinskog saveta Beograda. To je organizacija koja je, pod rukovodstvom kadrova bivseg rezima, na osnovu nezakonite odluke tadasnje predsednice Privrednog suda u Beogradu Milene Arezine, clanice JUL-a, za vreme bombardovanja preuzela Radio B92 i otpustila sve zaposlene. Ta nezakonita odluka ponistena je oktobra 2000. godine, a Radio B92 vracen je zaposlenima.

Ocigledno je da je iskljucivi cilj nastavka kampanje RTV Pink pokusaj da nam se nanese jos veca steta pred zakazanu aukcijsku privatizaciju dela drustvenog kapitala naseg preduzeca, spreci nas dalji razvoj i oslabe pozicije pred nastupajuci tender za dodelu frekvencija. RTV B92 to nece dozvoliti.

Sasa Mirkovic
direktor


[pošaljite komentar]© B92, 2003