Subota, 27.07.2013.

13:12

Zlatarfest: Sve blagodeti zlatarskog kraja

Opština Nova Varoš ovog vikenda organizuje manifestaciju Zlatarfest, koja za cilj ima promociju turističkih potencijala zlatarskog kraja.

Izvor: Tanjug

Default images

Opština Nova Varoš ove godine odlučila je da nekoliko manifestacija koje se održavaju na njenoj teritoriji objedini u istom terminu.

Tako će u okviru Zlatarfesta biti održano nekoliko manifestacija - "Zlatarska sirijada", "Sabor pevanja izvika", "Zlatarska regata" i "Zlatne ruke Zlatara".
Foto: Beta/AP
Zlatarska regata održava se danas u kanjonu reke Uvac, koji je proglašen rezervatom prirode 2006. godine, i na čijim se liticama gnezdi oko sto parova beloglavog supa.

Glavne znamenitosti rezervata su reka Uvac, Ušački pećinski sistem, ali i raznovrsna flora i fauna, čiji je glavni predstavnik beloglavi sup.

Zlatarsko jezero je treće po veličini u Srbiji, plovno je najvećim delom, a vožnja čamcem predstavlja jedinstven doživljaj, kao i ribolov.
Foto: Beta/AP
U okviru Zlatarfesta ove godine strastveni ribolovci će se takmičiti tokom prva tri festivalska dana na obalama Uvca.

Izložbeno prodajna manifestacija "Zlatne ruke Zlatara" biće održana na gradskom trgu, i ona predstavlja specifičnu i svojstvenu ponudu ručno rađenih domaćih prehrambenih, tekstilnih i predmeta od raznih materijala.

U okviru Zlatarfesta biće upriličena i izložba meda i pčelinjih proizvoda sa Zlatara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: