Sreda, 16.10.2013.

21:20

Letovi Sarajevo-Beograd od kraja oktobra?

Aviokompanija "BH Erlajnz" će uspostaviti ponovo redovnu liniju između Sarajeva i Beograda, a o tome se pregovora sa "Er Srbijom", kako bi letovi počeli poslednjeg vikenda u oktobru.

Izvor: B92

Default images

Novi let će biti rano ujutro, sa polaskom iz Sarajeva, najkasnije u 6.00 časova, kako bi se putnicima omogućilo presedanje na što veći broj letova "Er Srbije", prenosi agencija Srna.

Letovi bi trebalo da startuju od početka zimskog reda letenja i nosili bi oznaku "BH Erlajnza" i "Er Srbije", prema kodšer sporazumu.

Drugi dnevni let obavljala bi "Er Srbija" sa polaskom u 14.10 časova svakodnevno iz Beograda i 15.30 sati iz Sarajeva, avionom ATR 72-500, uz kasnije povećanje kapaciteta i angažovanje većeg aviona.

Komercijalni direktor "BH Erlajnza", Emir Dervišević, potvrdio je da će novi letovi biti uspostavljeni u saradnji sa "Er Srbijom", ali je dodao da su sve informacije još nezvanične, pošto je potrebno sačekati da se postigne dogovor i sa sarajevskim aerodromom u vezi sa planiranim vremenom leta, preneo je portal Aviokarta.net.

U "BH Erlajnzu" smatraju da će "Er Srbija" imati važnu ulogu na tržištu BiH. Novi jutarnji let "BH Erlajnza" prema Beogradu omogućiće ne samo transfer na letove "Er Srbije", već i jednodnevne poslovne posete.

U početku je planirano da između Sarajeva i Beograda budu četiri jutarnja leta nedeljno - ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, subotom, a da se kasnije, od letnje sezone 2014, frekvencija poveća i da polasci budu svakodnevni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: