KON TIKI U KAMENOJ VOURLI: Odmor od 11 dana za samo 125 evra

U Dalmaciji Kamena Vourla imala bi odrednicu “malog mista” koje se proteže duž morske obale. Obale, koje zapljuskuje toplo more jer se u blizini nalaze brojni termalni izvori zbog čega ovaj pitoreskni gradić, decenijama unazad, nosi epitet jednog od najotmenijih letovališta i banja u Grčkoj i okolini.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.06.2016.

09:00

KON TIKI U KAMENOJ VOURLI: Odmor od 11 dana za samo 125 evra

I još jedna zanimljivost, bolje rečeno atrakcija, ide uz ime ovog malog turističkog raja: preko puta Kamene Vourle se nalazi vulkansko ostrvo Lihodenisia koje je poznato po svojim plažama sa peskom zlatne boje do koje se lako može doći morskim taksijem ili iznajmljenim čamcem za koji nije potrebna dozvola.

Obilje sunca, čisto more i božanstvena šljunkovita plaža samo su neke od odrednica Kamene Vourle, grčkog letovališta u Malijskom zalivu. Nalazi se odmah uz autoput E-75 kojim direktno možete stići iz Beograda. Ukoliko krenete automobilom čeka vas putovanje od 927 kilometara. Ali, ne morate, Agencija KonTiki ovog leta nudi i aranžmane s organizovanim bus-prevozom.

Duž glavne ulice, koja je mesto svih događanja, nalaze se brojni ugostiteljski objekti, kafići, prodavnice, suvenirnice…Između glavne ulice i mora je niz terasa restorana i kafića ili samo pešačka staza sa klupama. U jeku sezone Kamena Vourla je i poprište brojnih festival i revija što boravku brojnih gostije daruje dimenziju više.

Deo zadovoljstva i posebnosti ovog primorskog gradića, u čijem zaleđu su planine obojene u zaleno i s obiljem šume, su i gostoprmiljivi domaćini. Nisu opterećeni masovnim turizmom ali jesu željom da iz njhovog grada odete s namerom da bi se ponovo vratili. Mnogi to i čine.

Hotel Galini

Kon Tiki je za ovoletošnji sezonu rezervisao za svoje goste mesta u sedam odabranih hotela i apartmana. Većina ih je uz obalu ili na korak od plaže. Posebno mesto zauzima Mitsis Galini wellness spa 5* sa mnogoborjnim sadržajima. Gostima su na raspolaganju tri restorana i tri bara, otvoren bazen sa džakuzijem, otvoren bazen sa termalnom vodom, spa i wellnes centar, TV sala, teretana, soba za kartanje, služba za čuvanje dece besplatan bežični internet kod recepcije, teniski teren, fudbal na plaži i animacija. Za najmlađe goste, hotel je obezbedio dečiji bazen, igralište (za decu od 4 do 12 godina) i mini-disko. Ležaljke i suncobrani su besplatni pored bazena dok se na plaži plaćaju. Hotel ima moderno opremljen SPA i welnes centar koji se prostire na 3000m². U okviru centra je bazen sa morskom vodom, bazen sa termalnom vodom, džakuzi, sauna, solarijum, teretana, hamam. Spa centar nudi razne tretmane za negu lica i tela. Cena punog pansiona je 589 evra.

Spa hotela Galini

Ovaj hotel ima i oznaku “Kon Tiki klub”, što znači posebne pogodnosti za goste ove agencije. Pod jedan to je besplatan smeštaj za dvoje dece, animator na srpskom jeziku i prisustvo agencijskog službenika na recepciji sa zadatakom da s u svakom trenutku nađe na usluzi gostima Kon Tikija.

Uživaćete, sigurno je, ukoliko odaberet za vašu bazu hotel Sissy 3. Usluga je na bazi polupansiona ( cena 309 evra) za 11 dana sa 10 noćenja. Isti period odmora a znatno niža cena (125 evra) čeka vas u Persefoni aparthotelu u varijanti najma dobro opremljenih apartmana.

Za one koji nisu raspoloženi da do Kamene Vourle stignu sopstvenim prevozom Kon Tikije je obezbedio i mogućnost odlaska i povratka komfornim autobusom. Cena je 60 evra po osobi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: