Dati Beogradu 2,5 milijardi dolara da se odrekne Kosova

Izvor: B92

Petak, 07.02.2003.

19:21

Default images

Zamenik predsednika Saveta za medjunarodne odnose SAD Dejvid Filips predložio je u petak da se Beogradu isplati 2,5 milijarde dolara ako prihvati nezavisnost Kosova. Filips je u Solunu, na danas završenom dvodnevnom seminaru grčke Fondacije za Balkan i Grčko-američke trgovinske komore, predlog obrazložio time što je Srbiji "ionako potreban novac za obnovu, a u zamenu bi dala nezavisnost Kosova". Predstavljajući studiju Saveta za medjunarodne odnose SAD pod naslovom "Balkan 2010", u kojoj je predložena trampa Kosova za novac, Filips je objasnio da "neizvestan status Kosova raspaljuje iredentistička osećanja i zato treba što pre naći rešenje, kao i zato da bi se vratile izbeglice".

Američki zvaničnik je kao "ohrabrujuću" ocenio želju zemalja Balkana da se uključe u Evropsku uniju i NATO, i izneo da je "nužno da SAD utvrde dugoročnu politiku prema regionu i strategiju postepenog povlačenja", javila je grčka državna novinska agencija MPA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: