Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Raspisana dva javna poziva za dodelu sredstava poljoprivrednicima u Zrenjaninu

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je dva javna poziva za dodelu sredstava poljoprivrednicima.

Izvor: zrenjaninski.com Zrenjanin
Podeli
Foto: Depositphotos/svedoliver
Foto: Depositphotos/svedoliver

Najnovije vesti iz Zrenjanina čitajte ovde.

Jedan poziv se odnosi na korišćenje sredstava za podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju. Drugi se tiče dodele sredstava za unapređenje organske proizvodnje na teritoriji grada Zrenjanina.

Za podizanje i opremanje plastenika u ovogodišnjem budžetu je izdvojeno dva miliona dinara, a iznos odobrenih sredstava po jednoj prijavi iznosi do 150.000 dinara. Oni koji žele da učestvuju u ovom pozivu moraju imati registrovano poljoprivredno gazdinstvo, biti sa teritorije grada i ne mogu biti stariji od 40 godina.

Na podršku grada mogu računati i poljoprivrednici koji se bave organskom proizvodnjom. Naime, gradonačelnik je raspisao poziv za korišćenje sredstava za nabavku semena i sadnog materijala, dozvoljenog za upotrebu u organskoj proizvodnji, zatim kontrolu zemljišta i plodova, sertifikaciju i druge investicije koje se odnose na organsku proizvodnju. I za ove namene je iz budžeta izdvojeno dva miliona dinara. Iznos sredstava po jednoj prijavi može biti do 200.000 dinara.

Pravo učešća imaju oni koji planiraju da započnu organsku proizvodnju, kao i proizvođači koji su u postupku konverzije, sertifikacije ili već imaju zasnovanu organsku biljnu proizvodnju.

Rok za prijavu na oba poziva je 10. jul, piše Zrenjaninski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.