Smanjuje se broj pregleda u Jagodini, na lečenju 66 pacijenata

Prema podacima ćuprijskog Zavoda za javno zdravlje "Pomoravlje", u svih šest opština Pomoravskog okruga u septembru kovid je potvrđen kod 6.020 osoba, što je najviše od početka epidemije.

Izvor: B92

Subota, 09.10.2021.

10:10

Smanjuje se broj pregleda u Jagodini, na lečenju 66 pacijenata
Ilustracija: Depositphotos, eldarnurkovic

Više od trećine novootkrivenih slučajeva je bilo iz Jagodine. Od početka oktobra brojevi su ipak nešto bolji. Tokom septembra jagodinska kovid ambulanta imala je i do 500 pregleda dnevno. Od početka oktobra smanjuju se brojevi.

Direktor Doma Zdravlja dr Darko Miletić navodi da je septembar bio najteži mesec od početka pandemije, piše RTS.

"Kroz našu kovid ambulatnu prolazilo je i više od 500 pacijenata. Danas je taj broj smanjen, 380-400, jer ima dosta kontrolnih pregleda. Na prvi pregled se javi oko 300 ljudi. U septembru smo imalo svakodnevno između 80 i 100 obolelih. Imamo utisak da se situacija smiruje. U bolnici je 66 ljudi, od čega je devetoro na respiratoru", rekao je Miletić.

Prvi put se, dodaje, javilo da i deca budu u bolnici u izolovanom delu na pedijatriji, da se leče od kovida.

"Nešto je veći i broj trudnica, pa bih iskoristio ovu priliku da zamolim sve koji nisu vakcinisani da što pre dođu, kako bismo mogli da rešimo sve te probleme na pravi način. Pored ogromnog broja zaražavanja, mislim da ćemo vrlo brzo dostići kolektivni imunitet", rekao je Miletić.

Trenutno se obavlja vakcinacija "Fajzerovim" cepivom.

"Trenutno imamo nešto manje kineske i ruske vakcine, barem što se tiče trećeg davanja. Nadam se da će se to sledeće nedelje stabilizovati", kazao je Miletić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: