Držali majmuna celu godinu u lancima samo da bi ih zabavljao

Ovaj mladi orangutan morao je da čeka na pomoć više od godinu dana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.08.2017.

08:40

Default images

Zove se Minki, živi u Indoneziji i bio je "zarobljenik" osobe koja ga je vezala na betonu u uskom prolazu između dve zgrade. Ne zna se gde je njegova majka, ali pretpostavljaju da je ubijena.

Ne zna se ni kako je Minki završio u lancima, ali kruži priča da ga je neko ulovio u divljini i poklonio prijatelju, odnosno osobi koja ga je svezala. Ta osoba ga je držala iza kuće kako bi njega i eventualno druge zainteresovane zabavljao.

Jadan Minki bio je u teškim lancima koji su mu bili pričvršćeni za vrat. Ispod sebe je imao hladnu podlogu, a mogao se kretati samo malo više od pola metra levo - desno. Jeo je voće, naravno u ne baš velikim porcijama.

Na svu sreću, ovaj slučaj je prijavljen vlastima, a Minki je spaasen. Zbog traumatičnih iskustava bio je agresivan prema ljudima i nije hteo nikakav kontakt s njima.

Trenutno se oporavlja u jednom skloništu, a kada bude spreman, vratiće ga u divljinu. Njegov bivši vlasnik nije dobio nikakvu kaznu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: