Vlasnicu razveselio povratak 109-godišnje kornjače

Britanka Vendi Stouks mislila je da više nikad neće videti svoju 109-godišnju kornjaču Tobija nakon što je jednog dana jednostavno nestao, ali nakon gotovo godinu dana doživela je prijatno iznenađenje – mali oklopljeni avanturista vratio se kući.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.04.2015.

21:10

Default images

Vlasnica 109-godišnje kornjače Tobija jednog dana je zaboravila da zatvori dvorišna vrata i njen ljubimac je jednostavno otišao. Gubitak ljubimca teško je pao 74-godišnjoj gospođi jer je mislila da ga više nikad neće ponovo videti, ali posle gotovo godinu dana Tobi se vratio.

Kornjaču je s ulice spasao vozač koji ju je odneo u azil u kome je provela šest meseci. Tobi je zatim smešten u dom u Margateu – 35 kilometara od doma Vendi Stouks.

Kako je Tobi na oklopu imao urezano prezime “Stouks”, novi vlasnici su zaključili da je kornjača pripadala osobi s tim prezimenom, pa su odlučili da pokušaju da otkriju o kome se radi. Telefonskim putem su pronašli vlasnicu koja je bila presrećna kad je saznala da je Tobi živ i zdrav.

Vendi je Tobija nasledila od pokojne tetke ranih osamdesetih.

Foto: Eric Kilby/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: