Nevada: Marihuana na veterinarski recept

Teško oboleli ljubimci u Nevadi će uskoro moći da dobiju marihuanu na recept veterinara.

Izvor: Newser

Četvrtak, 19.03.2015.

09:57

Default images
Foto: Beta/AP

Dozvola prodaje kanabisa za ljubimce biće deo većeg zakona koji će ukinuti kazne za vozače, kod kojih je registrovan THC u krvi i uvesti obavezne treninge za vlasnike prodavnica marihuane.

Neki veterinari koji su davali kanabis bolesnim ljubimcima kažu da je taj “lek” uspeo da im olakša simptome, iako još nijedno istraživanje nije potvrdilo da biljka može služiti kao analgetik za životinje.

Veterinar Dag Krejmer iz Los Anđelesa tvrdio je da je pomogao Nikiti, sibirskom haskiju, da se ugoji posle operacije tumora i da joj je olakšao bolove uz pomoć marihuane, iako je pas naposletku morao biti uspavan.

Ipak, jedan skeptik Mark Manendo, koji je borac za prava životinja, kaže da nije siguran u to da je marihuana dobra za pse.

“Pas mi je umro na rukama u 15. godini života i to iskustvo bilo je veoma teško. Ali ja nisam siguran da bih mu dao marihuanu”, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: