"Fama o biciklistima" u Novosadskom pozorištu

Predstava "Fama o biciklistima", po tekstu Svetislava Basare, premijerno će biti izvedena danas u Novosadskom pozorištu (Ujvideki Szinhaz) u 19 časova, a režiju potpisuje mladi reditelj Robert Lenard.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 02.12.2016.

11:40

Foto: Screenshot

Prema rečima Lenarda, predstava se bazira na sceni izgradnje "sale" za 472 miliona stanovnika Evrope, odnosno na motivima Basarinog romana "Fama o biciklistima", gde on i njegovi biciklisti ružinog krsta grade ludnicu za dvadeset miliona ljudi.

"To je približno bio broj stanovnika u SFRJ 1987. godine. U predstavi Novosadskog pozorišta gradimo još veću ludnicu za 472 miliona stanovnika. To je broj stanovnika Evrope", objasnio je reditelj Robert Lenard u najavi predstave.

Kako se navodi, u predstavi nije više Jugoslavija u raspadu kao pre trideset godina, nego ceo svet, a pre svega Evropa.

"Teorije zavere su aktuelnije nego ikad - od CIA do KGB, od Jevreja do HAARP-a, od islamskih terorista do fudbalskih huligana. Tu je i misteriozna teritorija biciklizma, sa svojim poimanjem vremena i prostora, snova i psihoanalize. Vavilonska kula Velike ludnice nije više san, već je java", navodi se u najavi.

Igraju Daniel Husta, Arpad Mesaroš, Daniel Gomboš, Emina Elor, Aron Silađi, Terezia Figura, Agota Ferenc i Gabor Pongo.

Predstave u Novosadskom pozorištu (Ujvideki Szinhaz) titlovane su na srpski jezik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: