Kultura

Petak, 09.05.2014.

09:55

Nagrada publike za "Dok nas smrt ne razdvoji" u Rijeci

Na regionalnom pozorišnom Festivalu malih scena u Rijeci komad "Dok nas smrt ne razdvoji" autorke Mire Furlan u produkciji Radionice Integracije i režiji Mikija Manojlovića dobio je nagradu publike, dok je za najbolju glumicu proglašena Anita Mančić, a najbolja mlada glumica je Jovana Gavrilović.

Izvor: Izvor: hrt.hr/Autor: Tatjana Sandalj

Default images

21. međunarodni festivala malih scena u Rijeci (MFMS) održao se od 30. aprila do 8. maja, a ove godine izvedeno je devet predstava iz pet zemalja, prenosi HRT.

Najbolju žensku ulogu ostvarila je Anita Mančić kao Blanka u predstavi koju je publika ocenila najboljom "Dok nas smrt ne razdvoji" (ocena 4,86), produkcija Radionice integracije iz Beograda. U istoj predstavi igrala je i najbolja mlada glumica Festivala Jovana Gavrilović kao Mina. Najbolje kostime potpisuju Ivana Vasić i Ivana Šešlija, Studio Konstrukt, u predstavi "Gospođa ministarka", produkcija Pozorišta Boško Buha iz Beograda.

"Dovde se prostire šuma" Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora je najbolja predstava 21. međunarodnog festivala malih scena. Kasno sinoć festival je završio objavom da je ocjenjivački sud, u sastavu teatrolog i dramski pisac Darko Lukić, direktorka 'Festivala' Opatija Rajna Miloš i teatrolog Darko Gašparović, sve odluke doneo jednoglasno. "Dovde se prostire šuma" je predstava nagrađena i u kategoriji scenografije, koncept prostora potpisuju Nataša Matjašec Rošker, Branko Jordan i Davor Herga te oblikovanja svetla što ga potpisuje Tomaž Bezjak.

Najbolji reditelj je Oliver Frljić koji je nagrađen i za dramsku adaptaciju Šekspirovog "Hamleta" u produkciji Zagrebačkog kazališta mladih. Kreacija Hamleta je Krešimiru Mikiću donela nagradu za najboljeg glumca koju deli sa Primožom Pirnatom, Jagom u predstavi "Otelo" Mestnog gledališča ljubljanskog. Za četiri uloge što ih tumači u Hamletu najbolju epizodu Festivala ostvario je Milivoj Beader.

U konkurenciji 21. riječkih malih scena bilo je devet predstava iz Slovenije, Italije, Litve, Srbije i Hrvatske, a redom su se bavile temom strahova i nada novoga doba: „Dok nas smrt ne razdvoji“ Radionice integracije iz Beograda, „Krappova poslednja vrpca“ iz Viljnusa, „O konceptu lica Sina Božjeg“, grupe Societas Raffaello Sanzio,„Zločin i kazna“ pozorišta "Gavella“, „One su trpele“ Beogradskog dramskog pozorišta, „Dovde se prostire šuma“ Slovenskog narodnog gledališča, „Hamlet“ Zagrebačkog kazališta mladih u režiji Olivera Frljića, „Gospođa ministarka“ Pozorišta „Boško Buha“ iz Beograda i „Otelo“ Mestnog gledališča iz Ljubljane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

15 h

Podeli: