Otvoreni "Dani Zorana Radmilovića"

Pozorišni festival "Dani Zorana Radmilovića" otvoren je u rodom gradu popularnog glumca.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 11.11.2012.

14:54

Default images

Na programu 21. po redu festivala je devet predstava, od toga sedam u takmičarskom delu za nagrade.

Prema odluci žirija u sastavu Božidar Đurović, Milan Caci Mihailović i Milivoje Mladenović, prva nagrada "Zoranov brk" pripala je sinoć Ivanu Bekjarevu za ulogu u predstavi "Putujuće pozorišta Šopalović" u kojoj tumači glavnog junaka Vasilija Šopalovića koji se za vreme rata borio da sa svojom trupom izvede pozorišni komad.

"Moram da priznam da nisam očekivao nagradu. Nagrade nikad ne očekujem, pa se zato valjda uvek i obradujem. Pogotovo, jer je ovo jedan ugledan i ozbiljan festival duge tradicije", kazao je Bekjarev, dodajući da nagradu doživljava kao priznanje ne samo za svoj trud nego i trud celog ansambla zaječarskog pozorišta.

Predstava "Putujuće pozorište Šopalović" Ljubomira Simovića u režiji Miloša Jagodića, izvedena je premijerno, a brojna publika je glumce Zaječarskog pozorišta nagradila desetominutnim aplauzom.

Čast da otvori 21. Dane "Zorana Radmilovica" pripala je glumcu Emiru Hadžihafizbegoviću koji je pre dve godine dobio nagradu "Zoran Radmilović" i koji je za ovu priliku doputovao iz Dubaija.

Večeras je na programu 21. Dana "Zorana Radmilovića" komad Ričarda Bina "Jedan čovek dvojica gazda", u režiji Nebojše Bradića i u izvođenju Knjaževsko-srpskog teatra "Joakim Vujić" iz Kragujevca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: