Eva Braun i prijatelji: Humanitarni koncert "Neko kao ti..."

Kultni bečejski bend Eva Braun više od tri godine nije održalo solistički koncert u Beogradu. Oni će 7. septembra konačno izaći pred beogradsku publiku i to sa humanim povodom.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 15.08.2017.

13:15

Eva Braun i prijatelji: Humanitarni koncert
Foto: Facebook.com / Eva Braun i prijatelji/Neko kao ti

Humanitarni koncert "Neko kao ti..." organizuje se radi prikupljanja sredstava za unapređenje nege i lečenja obolelih od Dišenove mišićne distrofije, a pod pokriteljstvom NORBS - Nacionalne organizacije za retke bolesti Srbije i DMD Srbija.

Na koncertu će nastupiti i brojni prijatelji benda. Binu Doma omladine Beograda sa Evom Braun deliće:

Gile (Električni orgazam), Koja (DISCIPLIN A KITSCHME), Kole (Veliki prezir), Miki Ristić (Darkwood Dub), Gvozden (Kristali), Ognjenka i Nikola (Autopark), Sergej Trifunović, kao i grupe Ničim izazvan i Magic Bush.

Dišenova mišićna distrofija (skraćeno DMD) je jedna od najčešćih retkih neuromišićnih bolesti od koje isključivo boluju dečaci, a njena karakteristika je ubrzano propadanje mišića usled nedostatka proteina distrofina u organizmu. Bolest se javlja kod jednog od 3.500 muških novorođenčadi. Procenjuje se da u Srbiji od Dišenove mišićne distrofije trenutno boluje preko tri stotine dečaka.

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti po ceni od 1.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: