Raspisan konkurs Festivala klasične muzike „Boljšoj“

Raspisan je konkurs za učešće mladih talenata iz Srbije i Republike Srpske na festivalu klasične muzike „Boljšoj“, koji će se održati od 15. do 17. jula.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2016.

13:54

Raspisan konkurs Festivala klasične muzike „Boljšoj“

Festival se tradicionalno održava u etno-selu Drvengrad u Srbiji pod rukovodstvom svetski poznatog režisera Emira Kusturice i uz podršku kompanije „Gasprom njeft“.

Prijave za učešće na konkursu mogu podneti svi učenici muzičkih škola i studenti muzičkih akademija Srbije i Republike Srpske, koji će se takmičiti u dve starosne grupe: od 13 do 17, i od 18 do 25 godina.

Tokom tri dana 100 muzičara iz Srbije, Republike Srpske i Rusije takmičiće se u izvođenju klasičnih dela ruskih i srpskih kompozitora.

Muzički program festivala obuhvata takmičarske i revijalne nastupe učesnika, kao i koncerte svetskih zvezda klasične muzike.

Ove godine na festivalu će biti organizovani majstorski kursevi pod rukovodstvom violiniste Nemanje Radulovića, tenora Zorana Todorovića i violončeliste Nareka Ahnazarajana.

Detaljnije informacije o pravilima učešća na konkursu mogu se naći na zvaničnoj stranici festivala na Facebook.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: