"Voljena pesnikinja nesrećno zaljubljenih"

Dugometražni dokumentarac "Jadranka" Branka Lazića o poznatoj kantautorki Jadranki Stojaković, koja je u utorak,3. maja preminula u Banjaluci, biće prikazan 13. maja u Dvorani Kulturnog centra Beograda na 9. festivalu "Beldoks", najavili su organizatori manifestacije.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.05.2016.

14:19

Foto: YouTube Screenshot

Jadranka Stojaković je poslednje dane provela u staračkom domu "Karitas" i tih dana sećala se svoje karijere, dobrih i loših stvari koje su je zadesile u životu, a dokumentarista Branko Lazić, urednik dokumentarnog programa Radio-televizije Republike Srpske, pratio ju je i beležio neispričane trenutke o njenom životu, pričajući ujedno i priču o Jugoslaviji i sceni koje više nema.

Jadranka Stojaković ostaće upamćena kao "voljena pesnikinja nesrećno zaljubljenih", kako se kaže u filmu.

Nakon karijere u bivšoj Jugoslaviji, nastavila je život u Japanu, sve do pada na bini 2009. godine, koji ju je primorao da odustane od koncerata i javnih nastupa. Film donosi one manje poznate detalje iz njenog života koji je čine još intrigantnijom. Manje je poznato, na primer, da je volela žestoku gitaru, eksperimentalnu i ambijentalnu muziku, Džeksona Poloka i da je sanjala na japanskom jeziku.

Film Branka Lazića je, kako navode organizatori "Beldoksa", zbirka fragmenta iz njenog života, ispričanih u bolesničkoj postelji tokom minule tri godine borbe s neizlečivom bolešću.

Ostvarenje "Jadranka" biće prikazano u srpskom takmičarskom programu "Beldoksa", a reditelj Branko Lazić biće gost festivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: