Kit Ričards o porodici, albumu, internetu...

Rokenrol ikona Kit Ričards u intervjuu za AP najavio je da će tokom leta 2015. godine objaviti novi solo album, prvi posle 22 godine kada je izašao "Main Offender", ali pričao je i o porodici, Stonsima, turneji, društvenim mrežama...

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 11.09.2014.

11:23

Default images

"Album je gotov, ali ga ne želim da ga objavim dok god su Roling Stonsi u prvom planu, mislim da bih mogao da ga predstavim u junu iduće godine," kaže legendarni gitarist The Rolling Stones-a.

Što se tiče turneje njegovog matičnog benda, Ričards je otkrio da bi ona mogla da se protegne i na veći deo 2015. godine.

U intervjuu koji je dao za AP (Associated Press), koji je napravio Mesfin Fekadu (muzički urednik te agencije), Kit Ričards je pričao i o svojoj novoj knjizi “Gus & Me”, počecima, porodici...

71-godišnji Kit Ričards ima četvoro dece i pet unučića. Njegova kćerka Teodora Dupri Ričards ilustrator je knjige “Gas i ja” koju je napisao prvenstveno za decu i koja opisuje njegov odnos sa dedom Augustusom Tedorom Duprijem “Gasom”. On je “kriv” što je Kit postao ono što je danas: poklonio mu je gitaru i naučio ga da voli muziku. Gas je i sam bio muzičar, svirao je saksofon.

Intervju je urađen u “Germano Studiju” - gde je Kit upravo zavšrio snimanje solo albuma.
Foto: BETA/AP Photo/Little, Brown Books for Young Readers
AP: Vaša knjiga memoara iz 2010. "Život” doživela je veliki komercijalni uspeh. Da li je bilo pritisaka da i “Gas i ja” bude takva?
Kit Ričards: Prva ideja jeste došla od mog izdavača, verovatno su mislili “ok, možda Kit može da proda još neku knjigu...”. Ruku na srce to i jeste njihov posao. U 9 od 10 slučajeva rekao bih da me to ne zanima, ali tada sam još jednom postao deda i drugačije sam se osećao i rekao sam: “Okej, hajde da uradimo to. "

Da li je planirate da pišete još neku knjigu?
Ne znam. Puno sam razgovarao o drugom delu “Života”, pošto je mnogo stavri ostalo van knjige... ali to će verovatno da sačeka još malo. Nisam ni želeo da pišem memoare, ali oni su me pritiskali i prtiskali i na kraju sam shvatio da mogu dosta dobro da artikulišem svoje misli i ispričam dobru priču.

Stonsi se vraćaju u Australiju u oktobru. Da li ste uzbuđeni?
Prvo da pobedim “džetleg”, mislim da imam rešenje. Prvo ću do Fidžija, hoću da ono drvo s koga sam pao 2006. godine isečem na komade i da se tamo pozabavim džetlegom. Posle par dana aklimatizacije će da produžim u Australiju.

Kakvi su planovi za tureju posle toga?
Već je dogovorena Južna Amerika u februaru – Buenos Ajres, Peru – posle toga ko zna? Mada svi znamo da se naše turneje uvek nekako nastave.
Kit i Teodora, BETA/AP Photo/Mindless Records, Brian Rasic)
Kako je izgledao rad na vašem solo albumu?
Radili smo bez žurbe. Mislim da radimo na pesmama već nekoliko godina. Producent Stiv Džordan i ja smo stalno bili zauzeti, ali na svakih mesec/dva bi se nalazili na par dana da snimamo.

Kako se sam proces snimanja muzike danas razlikuje od onog od ranije?
Tehnologija, njen napredak — sve se promenilo neverovatno... Nešto od tih noviteta mi je dosta konfuzno, posebno taj “digitalni” deo.

Već kada pričamo o tehnologiji, da li volite društvene mreže?
Držim se po strani, ja uopšte nemam kompjuter. Imam tablet koji mi uglavnom smeta. Bez pasvorda. Mislim da ne želim da me neko “hakuje”.

Da li ste čuli o velikom sigurnosnom propustu, hakovanju i golim slikama poznatih ljudi?
Kako čujem nove informacije, tako sam više siguran da sam u pravu što izbegavam sve to.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: