Guča: Francuzi i Ekrem najbolji

Svakom trubaču je san Guča, rekao je danas Ekrem Mamutović, osvajač titule prvog trubača sveta, dodajući da se sa svojim orkestrom pripremao više od tri meseca.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 10.08.2012.

15:56

Default images

Fotografije koje oslikavaju atmosferu na Saboru možete pogledati u našoj galeriji.

"Vežbao sam po više sati dnevno i taj trud se isplatio", rekao je na konferenciji za novinare Mamutović.

U Guči je sinoć (9. avgusta) održano treće Međunarodno takmičenje trubačkih orkestara na kome je učestvovalo 11 orkestara, od kojih su dva iz Srbije.

Francuski orkestar Le Spectre d'Ottokar proglašen je za najbolji orkestar u Guči u međunarodnoj kategoriji, a titulu prvog trubača sveta osvojio je Mamutović. U nedelju 12. avgusta će biti izabrani Zlatna truba Dragačevskog sabora, kao i najbolji orkestar Guče.

Prema rečima predsednice žirija za Međunarodno takmičenje Mirjane Zakić, orkestri su iz godine u godinu sve bolji. "Orkestri su konačno shvatili kakve kompozicije treba da izvode u Guči", rekla je ona i dodala da su učesnici iz drugih zemalja predstavili našu muziku stilski odslikavajući naše krajeve.

U kategoriji pionira za večeras je najavljeno takmičenje četiri orkestra, dok će u omladinskoj konkurenciji nastupiti 14. Posle takmičenja, na pozornici ispred Centra za kulturu, koncert će održati braća Teofilovići, a od 23 časa nastupaju svi finalisti sa 12 predtakmičenja.



Fotografije koje oslikavaju atmosferu na Saboru možete pogledati u našoj galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: