Svečano otvoren 28. Nišvil

Na Niškoj tvrđavi u četvrtak uveče svečano je otvoren 28. Internacionalni džez festival „Nišvil”. Tokom četiri festivalska dana nastupiće oko 500 muzičara iz 20 zemalja.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 12.08.2011.

11:34

Default images

Miši Blamu uručena je nagrada za životno delo na svečanom otvaranju, a u petak uveče nastupiće trio Larija Vučkovića i jedno od najzvučnijih imena džeza današnjice Stenli Džordan.

"Ovo doživljavam vrlo emotivno i vrlo sretno. Svako priznanje u životu je dokaz da niste uzalud trošili svoje vreme", rekao je ovogodišnji dobitnik priznanja.

Zvezde prve večeri Festivala bili su američki saksofonista Čiko Frimen, koji svirao sa bendom Milča Levijeva, kao i producentski duo sa Jamajke Sly & Robbie. Prema rečima Frimena, nije lako doći iz druge kulture i svirati dobro bugarsku ili srpsku muziku.
Sly & Robbie (BETA)
"Muzika je uvek povezana sa ljudima, njihovim životom i načinom na koji vide svet", objasnio je Frimen. "Ovakvu vrstu reakcije imamo svuda u svetu. Ljudi vole taj spoj rege i dab muzike sa džezom", naglasio je jedan od članova benda „Slaj i Robi" Džunior Rid.

Druge večeri „Nišvil" festivala publika će između ostalih čuti trio Larija Vučkovića i jedno od najzvučnijih imena džeza, virtuoznog američkog gitaristu Stenlija Džordana.

Održavanje festivala koji je dobio status manifestacije od nacionalnog značaja, u ovoj godini pomogli su Skupština grada Niša, Ministarstvo kulture, „Gaspromnjeft", „Filip Moris Internešenel" i Pošta Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: