Maraton "Simpsonovih" najavljuje 26. sezonu

Ljubitelji jedne od najpoznatijih animiranih serija svih vremena “Simpsonovih” i gledaoci američkog kablovskog kanala FXX imaće priliku da ceo svoj život na neko vreme posvete omiljenim likovima iz Springfilda.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

11:08

Default images

Od 21. avgusta na FXX-u počinje prikazivanje dvanaestodnevnog maratona. Bez prekida će biti prikazane 522 epizode, nastale i emitovane tokom 25 sezona (prva je "Simpsons Roasting on an Open Fire"). Maraton se završava 1. septembra, a počevši od 2. septembra, mreža će svake nedelje emitovati mini maratone od osam epizoda "Simpsonovih", piše magazin "Rolling Stone".

FXX u oktobru namerava da predstavi novu aplikaciju SimpsonsWorld, koju su opisali kao "ultimativno digitalno iskustvo Simpsonovih", koja bi obožavaocima trebalo da omogući pristup svakoj epizodi serije, "šerovanje" najdražih video inserata i kreiranje plejlista. Maratonom FXX proslavlja svoju novu programsku akviziciju - kupovinu prava na popularnu seriju, koja je prošle godine procenjena kao "najveći poslovni potez neke TV mreže u istoriji" - smatra se da je svaka epizoda "Simpsonovih" ovim ugovorom vredna milion dolara. FXX je sestrinska firma mreže FX i u vlasništvu "velikog" FOX-a, a kablovska prava na "žute" ne odnose se na novu sezonu, koja se i dalje ekskluzivno prikazuje na FOX-u. Prava koja je kupio FXX donose im i ekskluzivno strimovanje epizoda serije, što automatski sprečava Netflix, Hulu i ostale da to rade. Početak 26. sezone zakazan je za 28. septembar, a već u prvoj epizodi umire jedan od glavnih likova. S obzirom da je naziv prve eizode "Klovn u kanalu" (A Clown in the Dumps), većina fanova pretpostavlja da će lik osuđen na smrt biti Klovn Krasti (Krasty the Clown), ali producent Al Džin nije hteo da otkrije detalje. Ipak, istakao je da se radi o liku kojem glas daje neko tko je osvojio nagradu Emi za rad na seriji.

"Radi se o nečemu mnogo većem nego što smo mislili da će biti. Neće se raditi o krvoproliću", komentarisa je Džin prvu epizodu nove sezone.

-- Sve matematičke tajne Simpsonovih --

"Simpsonovi" su najdugotrajnija američka animirana TV serija tvorca Meta Grejninga, a prvi put su prikazani 17. decembra 1989. godine. Svetske rekorde drže još i u kategorijama najduže prikazivane komedije i animirane serije sa najviše osvojenih Gremija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: