R2-D2 i u novim "Ratovima zvezda"

Kompanija "Lukasfilm" najavila je da će u se novom nastavku naučno fantastičnog serijala "Ratovi zvezda: Epizoda VII"pojaviti i jedan od zaštitnih znakova ovog ostvarenja, robot R2-D2.

Kultura

Izvor: Izvor: BBC, B92

Četvrtak, 21.11.2013.

15:59

Default images

"Pišteći" robot android R2-D2 je osmišljen u Pajnvud studijima od strane dva engleska dizajnera koji su ranije bili angažovani na poslovima koji su na neki način bili povezani sa "Ratovima zvezda", a nakon što je odlučeno da će oni izraditi robota koji će se pojaviti u filmu saopštili su da su "izuzetno počastvovani" što im je pružena prilika da učestvuju u radu na nastavku ove kultne filmske franšize.

Film "Ratovi zvezda: Epizoda VII" se trenutno nalazi u pretprodukciji, snimanje bi trebalo da počne na proleće sledeće godine, a ostvarenje koje će režirati Džej Džej Abrams bi premijeru trebalo da ima u decembru 2015. godine.

Dizajneri Li Toversi i Oliver Stiples su prvobitno bili angažovani na pravljenju tematskih reklama sa motivima "Ratova zvezda", ali je predsednica "Lukas filma" Ketlin Kenedi primetila na jednoj konvenciji njihove radove i ponudila im posao na novom filmu.

"Rekao sam joj u neobaveznom razgovoru i u šali da su im u Engleskoj dizajneri robota R2-D2 uvek na raspolaganju, a kasnije nam je izvršni producent Džejson Mekgatlin i ponudio posao i to na preporuku Ketlin Kenedi", rekao je Stiples.

"Ovo je za nas ostvarenje dečačkog sna, nadam se da ćemo ispuniti očekivanja miliona obožavalaca "Ratova zvezda" širom sveta", dodao je on.

Ovaj par dizajnera koji pravi makete robota R2-D2 već nekoliko godina, biće odgovoran i za njihovo održavanje za vreme snimanja filma i pokušaće da unapredi njihov izgled.

Sam robot R2-D2 je skup zupčanika, mehaničkih delova, elektronike i rasvetnih tela koji moraju da se čuvaju u specijalnim uslovima tokom celog snimanja filma.

Britanski glumac Keni Barker je bio smešten unutar makete robota u prvih 6 delova "Ratova zvezda", a još uvek nije potvrđeno da li će se pojaviti i u sedmom delu ovog naučno fantastičnog serijala.

R2-D2 je robot android, najpoznatiji je kao pratilac ljudskih heroja u filmu i jedna vrsta pokretnog "hausmajstora" koji je u stanju da popravi kvarove na brodu, ali i da junake filma svojim mogućnostima izbavi iz opasnih situacija.

On je u filmskom serijalu izgradio simpatično prijateljstvo sa svojim nervoznim pertnerom - androidom pod nazivom C-3PO, koji predstavlja protokolarnog robota sa znanjem nekoliko stotina jezika i koji po pravilu upada u neprijatne situacije u koje uvlači i svoje saputnike.

Zanimljivo je da je robot R2-D2 ime zapravo dobio tako što je Lukas iskoristio skraćenicu za "reel 2, dialogue 2" (rolna 2, dijalog 2) koju je čuo tokom montaže svog drugog filma, "Američki grafiti".

Ranije ovog meseca u Engleskoj je organizovano nekoliko audicija za dve glavne uloge u filmu, za likove koji se opisuju kao "inteligentna i snažna tinejdžerka koja je ostala bez roditelja i pametni dečak u kasnom tinejdžerskom dobu ili svojim ranim dvadesetim godinama".

Još uvek nisu potvrđena nagađanja da bi u nastavku filma "Epizodi VII" mogla da se pojavi i originalna glumačka ekipa: Harison Ford, Mark Hamil i Keri Fišer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: