Mikelsen je novi Hanibal Lekter

Čuvenog filmskog zlikovca Hanibala Lektera u novoj televizijskoj seriji igraće danski glumac Mads Mikelsen, a američka premijera prve epizode zakazana je za 13. septembar.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 05.06.2012.

18:10

Default images

Danski glumac, koji je nedavno osvojio Zlatnu palmu za ulogu u filmu "Lov" Tomasa Vinterberga, imaće za partnera Hjua Densija koji će tumačiti lik Ef-Bi-Aj profajlera Vila Grejema.

Serija američke tv mreže En-Bi-Si, čiji scenario potpisuje Brajan Fuler, adaptacija je romana Tomasa Harisa koji su hronološki smešteni pre romana i filma "Kad jaganjci utihnu".

Radnja će biti fokusirana na odnos Grejema i njegovog mentora Hanibala Lektera. Njih dvoje će zajedno raditi na slučaju ubistava koje je počinio  drugi serijski ubica. Režija serije poverena je Dejvidu Slejdu.

Mads Mikelsen veoma je poznat u rodnoj Danskoj a svetsku slavu stekao je nakon portretisanja negativca koji se suprostavlja Džejmsu Bondu u filmu "Kazino rojal".

Lik Hanibala Lektera, birljantnog psihijatra, serijskog ubice i kanibala, prvi put je predstavljen javnosti 1981. godine u romanu Tomasa Harisa “Crveni zmaj”.

Najveću popularnost Lekter je postigao početkom devedesetih nako što ga je na velikom platnu maestralno tumačio glumac Entoni Hopkins u nagrađivanom filmu “Kad jaganjci utihnu”. Američki filmski institut proglasio je Lektera 2003. godine najvećim filmskim zlikovcem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: