“Pravi” Hogvorts izložen u Londonu

Drvena replika dvorca Hogvorts, koja je korišćena u svih sedam delova filma o dečaku čarobnjaku Hariju Poteru biće izložena u londonskom studiju “Vorner bros” do 31. marta.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 02.03.2012.

18:51

Default images

Prema romanima Džoan Ketrin Rouling, na osnovu kojih su snimani filmovi o Hariju Poteru, Hogvorts je zamišljeni internat i škola magije za sve čarobnjake starosne dobi od jedanaest do sedamanest godina.

Supervizor izgradnje makete je Hose Granela. Model veličine pedeset metara u prečniku, sa osvetljenjem od dve i po hiljade optičkih vlakana radilo je osamdeset šest umetnika. Drvena replika velelepnog zamka manja je od zamišljene verzije dvadeset četiri puta, a uoptrebljivana je za potrebe vazdušnog snimanja scena iz filma.

Čuveni filmski studio organizovaće obilaske sa vodičima kako bi se obožavateljima Harija Potera približio što bolji uvid u nastanak filmova o ovom čarobnjaku.

Poslednji nastavak popularnog filmskog serijala o mladom čarobnjaku “Hari Poter i relikvije smrti 2” kod nas je premijerno prikazan 13. jula prošle godine.

Film je postigao odličan uspeh i kod kritike i na bioskopskim blagajnama. To je za sada treći film sa najvećom zaradom u istoriji kinematografije, odmah iza “Avatara” i “Titanika”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: