Iranski "Lovac" na FAF-u

Glavni program 16. Festivala autorskog filma (FAF) nastavlja se u subotu u Dvorani kulturnog centra Beograda, gde će premijerno biti prikazana iransko-nemačka koprodukcija "Lovac".

Kultura

Izvor: B92

Subota, 04.12.2010.

10:16

Default images

Reditelj, scenarista i glavni glumac u toj savremenoj drami je Rafi Pits. Glavni lik je bivši zatvorenik Ali koji radi kao noćni čuvar i pati što ne provodi dovoljno vremena sa malom ćerkom. Jednog jutra, po povratku iz smene, zatiče praznu kuću. Tek posle nekoliko dana provedenih u policijskoj stanici, on shvata da su mu žena i ćerka stradale u unakrsnoj vatri između policije i disidenata. Ali uzima lovačku pušku i odlazi na vrh brda sa kojeg se vidi autoput... Film je pre Beograda učestvovao na festivalima u Berlinu, Torontu, Melburnu... "Lovac" je na repertoaru DKC-a u 10 i u 17:30 sati.



U večernjim terminima ponovo će biti prikazani ovogodišnji kanski pobednik - britansko-tajlandski film "Ujak Bunmi koji može da se seti svojih prethodnih života", čiji je reditelj i scenarista Apičatpong Verasethakul, kao i hrvatski film "Majka asfalta" reditelja Dalibora Matanića.

Popodne se u DKC-u mogu videti argentinski film "Slagalica" Natalije Smirnof i američko-francuski "Kaboom" reditelja Grega Arakija.

Prateći programi "Novi turski film" i "Debitanti autorskog filma" održavaju se u Kulturnom centru "Grad", a ciklusi "Anarhizam i film" i "Planeta Zemlja" u Muzeju kinoteke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: