Kultura

Sreda, 08.05.2013.

13:25

"Americana Night" u DOB-u 24. maja

Festival "Americana Night" na kojem će nastupiti četiri izvođača koja u svom izrazu suptilno "tumače" bogato nasleđe američke rok i folk muzike - Stray Dogg, Wooden Ambulance, On Tour i Ana Ćurčin - održaće se u petak 24. maja u 20h u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Izvor: B92

Default images

Na ovom, po malo netipično za naše prilike organizovanom događaju, bendovi će svirati u formi "back to back" – svakog trenutka na bini će biti postavka za dva izvođača koji će uz razgovor sa publikom svirati naizmenično svoje pesme. Posetioci će imati mogućnost da učestvuju u sasvim drugačijem interaktivnom nastupu koncertne forme i da na potpuno netipičan način uživaju u dobrim vibracijama ove muzike.

Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti po ceni od 500 dinara od srede 8. maja, u prodavnici ploča Pinball Wizard (TC Eurocentar, Makedonska 30, lokal 15), na blagajni Eventima u Domu omaldine, kao i na svim prodajnim mestima Eventima. Na dan koncerta cena ulaznice iznosiće 700 dinara. Broj ulaznica je ograničen s obzirom da će se ovom prilikom u Velikoj sali sedeti. Jedan od osnovih ciljeva festivala je da se pokaže kako su naši bendovi u ovom žanru dovoljno konkurentni bendovima iz inostranstvu koji sviraju istu vrstu muzike.

Kako bi se plasirali van granica svoje zemlje, neophodno je da se prvo okupe i komuniciraju na svom prostoru, što će im upravo ovaj festival omogućiti. Sa druge strane, festival će omogućiiti posetiocima, kako u Beogradu, a tako i u manjim sredinama u Srbiji da se bolje upoznaju sa pravcem koji kod nas postaje sve popularniji, a koji mnogi nazivaju "nova balkanska osećajnost".

AMERICANA NIGHT | Festival | Petak, 24 maj 2013 | Dom omladine
STRAY DOGG * ANA ĆURČIN * WOODEN AMBULANCE * ONTOUR
Početak u 20h | Cena 700 rsd (u pretprodaji 500 rsd)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: