Star Wars 7: Lukasove ideje nepoželjne

Kreator sage "Ratovi zvezda" Džordž Lukas prodao je franšizu Dizniju, a iako se nadao da će i dalje moći da ostvaruje svoju viziju, čini se da od toga nema ništa.

Izvor: B92

Sreda, 21.01.2015.

10:45

Default images

Lukas je priznao da je studio "Dizni" prosto ignorisao sve njegove ideje za novu trilogiju, nakon što je potpisan ugovor o prodaji 2012. godine.

Palicu su preuzeli "Diznijevi" producenti i reditelj Džej Džej Ejbrams, a fanovi se nadaju da će posle uglavno razočaravajuće "nove trilogije" (epizode 1, 2, 3) vratiti stari sjaj najpoznatijoj "svemirskoj operi" na svetu.

"Sve što sam prodao Dizniju, uključujući ideje za nova tri filma, nije prošlo. Odlučili su da ih ne žele, zato su izmislii svoje. To znači da ovaj film nema veze sa onim što sam ja napisao", rekao je Lukas.

PROČITAJTE JOŠ: Prvi ženski stormtruper u galaksiji?

Mnogi će reći da je to i te kako dobar potez "Diznija", s obzirom na to da su nakon originalne trilogije drugi autori, mahom u svetu stripa, knjiga, animacije i video igara, oplemenili svet "Ratova zvezda", dok su "prikveli" u svet samo uveli ne baš omiljene likove i rešenja - Džar-Džar Binks, midihlorijani, izbor glumaca...

Inače, svojevremeno je Lukasov sin Džet rekao da njegov otac "redovno razgovara sa Džej Džej Ejbramsom o novim filmovima" , kao i da mu je dao "više smernice", ali izgleda da to baš nije tako.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: