O Danilu Kišu sutra u DOB-u

Izdavačka kuća "Arhipelag" i Dom omladine Beograda prirediće 13. decembra uveče u sali "Amerikana" program posvećen književniku Danilu Kišu povodom 50 godina od objavljivanja njegovih prvih romana.

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2012.

16:11

Default images

Uz predstavljanje piščevih Izabranih dela u sedam knjiga i Izabranih poetičkih spisa u tri knjige, koje je objavio "Arhipelag", biće prikazan dokumentrani film "Danilo Kiš: Uspomene, sećanja" u režiji Dragomira Zupanca.

Razgovor na temu "Danilo Kiš: Poslednje pribežište zdravog razuma" vodiće Božo Koprivica, Srđan Vučinić i Gojko Božović, a ulaz je besplatan.

Pre pola veka, 1962. godine, izašli su prvi Kišovi kratki romani "Mansarda" i "Psalam 44". "Arhipelag" je u proteklih godinu i po dana objavio praktično celokupnu prozu ovog modernog klasika.

Njegovi Izabrani poetički spisi sadrže "Čas anatomije", "Gorki talog iskustva" i "Poslednje pribežište zdravog razuma" - reprezentativni izbor Kišovih eseja od njegovih ranih radova do tekstova iz književne zaostavštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: