Premijera: H. Coyote i Jah Mason

Spot za pesmu “Belly of the Beast”, prvu zvaničnu saradnju dva rege autora iz Srbije i Jamajke, premijerno je predstavljen 18. oktobra na You Tube kanalu “Balkan Music Box-a”.

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2012.

17:55

Default images

Pesma je rezultat saradnje iza koje stoje internacionalna zvezda rege muzike Dža Mejson (Jah Mason) poreklom sa Jamajke, i Hornsman Kojote (Hornsman Coyote), rege autor iz Srbije čije je pravo ime Nemanja Kojić.

“Belly of the Beast” prva je zvanična saradnja rege umetnika iz Srbije i Jamajke u 21. veku. Spot za pesmu snimljen je u produkciji “Balkan Music Box-a” na odabranim lokacijama u Beogradu u stalnoj interakciji sa gradom i njegovim stanovnicima.

“Tematski je posvećena zajedničkim problemima koje đavolsko vreme donosi, koje najteže ili najbliže osećaju getoizirane sredine poput naših, i iskrenoj želje da Vavilon izgori. Poručuje da nema predaje”, navodi se u saopštenju “Balkan Music Box-a”. Mejsonov vokal sa izvora rege tradicije sa lakoćom prenosi ljubav i duhovnost, dok njegov "mafin" (muffin) pesmi dodaje snagu pobune.

Hornsman Kojote paralelno gradi samostalnu karijeru na svetskoj sceni rege muzike, svirajući trombon za nove albume legendi Maksa Romea (Max Romeo) i Lija Skreča Perija (Lee Scratch Perry), sarađujući sa brojnim poznatim rege autorima iz celog sveta, i istovremeno kreativno vodeći povratnički pohod Eyesburn-a.

Ova pesma naslovni je singl njegovog novog albuma koji je trenutno u postprodukciji. Osim Mejsona, na njemu gostuje još jedna zvezda rege zvuka sa Jamajke Lutan Faja (Lutan Fyah), dok je produkcija ridima poverena izvanrednoj “House of Riddim”.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: