Pako de Lusija prvi put na Bemusu

Proslavljeni španski gitarista Pako de Lusija, dobro poznat i omiljen umetnik beogradske publike, 18. oktobra uveče u Sava centru održaće prvi koncert na festivalu klasične muzike, 44. Bemusu.

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2012.

17:46

Default images

Na petom beogradskom i prvom koncertu na Bemusu, slavni de Lusija, sinonim za flamenko gitaru i jedan od najoriginalnijih umetnika ovog žanra, nastupiće sa svojim sekstetom i specijalnim gostom koncerta, čuvenim flamenko plesačem Antonijem Fernandezom Montojom.

Španski virtuozni gitarista de Lusija (64) poslednji put u Beogradu svirao je na Gitar Art festivalu 2010. godine kada je predstavio poslednji album "En vivo".

Na sutrašnjem koncertu premijerno će predstaviti pesme sa novog albuma čiji izlazak planira za proleće.

Prvi španski gitarista koji je dobio počasni doktorat čuvenog Berkli koledža za muziku iz Bostona, jedan od najvećih španskih muzičara 20.veka, ima dugu i uspešnu karijeru, snimio je 27 albuma i proneo slavu španskog flamenka širom sveta.

Počeo je da svira sa šest godina a danas se smatra jednim od najboljih gitarista sveta i najunivarzalnijim flamenko autorom. Sarađivao je sa nekim od najzanačajnijih svetskih muzičara kao sto su pijanista Čik Korija (Chick Corea), gitaristi Džon Meklaflin (John McLaughlin), Leri Korijel (Larry Coryell) i Al Di Meola (Al Di Meola) i pevač Brajan Adams (Bryan Adams).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: