"Srpski Holivud" na Rudniku

Druga Revija nezavisnih off-filmova Srbije u "Srpskom Holivudu" počinje sutra na planini Rudnik, najavila je danas producentska kuća "Fiks fokus" iz Beograda.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.07.2012.

12:13

Default images

Program se održava u zanimljivom prirodnom ambijentu u selu Mutanj. Do 29. jula biće prikazano sedam novih filmova u konkurenciji za nagradu "Šumski patuljak" i tri van konkurencije.

Prva revija održana je sredinom prošlog avgusta, sa 11 dugometražnih i srednjemetražnih igranih filmova nastalih u takozvanim kućnim radionicama.

"Srpski Holivud", ambijent u otvorenom prostoru posvećen filmskoj umetnosti, delo je mladog entuzijaste Ivana Jakovljevića, zvanog Ivo-Car. Nalazi se u selu Mutanj, kilometar i po iznad Ibarske magistrale.

Slova natpisa HOLYWOOD vide se sa magistrale i danju i noću, sa uspona ka Rudničkom bregu, na 105. kilometru od Beograda.

Tu će sutra, pred zvanično otvaranje programa i najavljeni telefonski kontakt sa američkim Holivudom, biti prikazana jednosatna dokumentarna reportaža pod nazivom "Prva revija nezavisnog off-filma Srbije - 2011" autora Miroslava Nikolića i Bate Petrovića.

Slede filmovi u konkurenciji "Hipnoza" (30 minuta) Koste Marinkovića iz Gornjeg Milanovca i "Putevima Tibor Sekelja" (92') Stipana Milodanovića iz Subotice.

U subotu uveče u zvaničnoj selekciji učestvuju tri filma - epizoda "Šifra" (43'), iz serijala "Potpisani" Marka Kovača iz Beograda, "To moram" (50') Branka Radakovića iz Bača i "Filozof iz našeg sokaka" (30') prof. Dragana Krstića i Vladimira Karadžića iz Subotice.

Van konkurencije biće prikazan film koji je sniman na Rudniku 1999. godine - "Novi Orion i Carica Nirdala" autora Nebojše Pjevića.

Za nedelju su najavljeni epizoda "Voz" (53') iz Kovačevog serijala "Potpisani" i "Obrt" (80') Srđana Stojanovića iz Beograda u konkurenciji.

Na kraju će van konkurencije biti prikazan "Srpski filmski mjuzikl" (60') autora Bate Petrovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: