Animanima u Čačku 6-9. septembra

Međunarodni festival animacije "Animanima 2012" ove godine održaće se od 6. do 9. septembra u Čačku.

Izvor: Beta

Četvrtak, 26.07.2012.

12:20

Default images

Na konkurs za učešće u takmičarskom programu prijavljeno je 207 filmova iz 38 zemalja sa svih kontinenata, saopštio je organizator festivala Dom kulture Čačak.

Ovogodišnji žiri, koji čine oskarovka Džoan Grac iz Amerike, nemački animator Andreas Hikade i rediteljka iz Španije Izabel Ergera, dodeliće tradicionlane nagrade "Zlatni štift" za najbolje ostvarenje na festivalu, potom Specijalnu nagradu žirija, kao i C&M special, nagradu za najbolju animiranu reklamu ili muzički video.

Međunarodni žiri koji će ocenjivati filmove u glavnom programu, dodeliće i posebna priznanja za režiju, scenario, animaciju i dizajn zvuka.

"Novina na ovogodišnjem festivalu je i takmičarski program filmova za decu i mlade, za koji se nadamo da će postati tradicionalan", navodi se u saopštenju Doma kulture.

Pored takmičarskih programa, ljubitelji animiranog filma će tokom četiri festivalska dana moći da uživaju u velikom broju animiranih ostvarenja u različitim programima, kao što su Portret animatora, Studio u gostima, Retrospektiva, Dugi metar, Svetska panorama i drugi.

Festival "Animanima 2012", koji se ove godine održava šesti put, finansiraju Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Čačak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: