Mračni vitez večeras nad Beogradom

Film "Uspon mračnog viteza", poslednji deo iz trilogije o Betmenu Kristofera Nolana, biće premijerno prikazan večeras u 20h u bioskopu "Sinepleks", a od 26. jula biće na redovnom repertoaru srpskih bioskopa.

Izvor: B92

Utorak, 24.07.2012.

11:41

Default images

Distributerska kuća Tak, navela je da žale zbog masakra 20. jula u Aurori kod Denvera, kada je na ponoćnoj projekciji Nolanovog filma ubijeno 12, a ranjeno 59 ljudi.

"Izražavamo svoje najiskrenije saučešće porodicama i prijateljima žrtava. U ovom teškom trenutku saosećamo sa onima koji su izgubili svoje voljene. U isto vreme želimo da podsetimo da film ''Uspon mračnog viteza'' ne treba da ostane u senci ovog nemilog događaja", navedeno je u saopštenju Tak-a. Osumnjičen za masakr u bioskopu u predgrađu Denvera, Džejms Holms (24) juče je prvi put izveden pred sud, dok će formalno optužnica protiv njega biti podignuta sledećeg ponedeljka, preneli su američki mediji.

Zvezde filma "Uspon mračnog viteza" Kristijan Bejl i En Hatavej, kao i reditelj Nolan užasnuti su masakrom koji se dogodio na projekciji njihovog filma u Koloradu.

"Reči ne mogu da izraze užas koji osećam", naveo je Bejl u saopštenju. "Ne mogu ni da zamislim bol i tugu žrtava i njihovih voljenih, ali saosećam sa njima". Nolan je nazvao masakr u Aurori "besmislenom tragedijom".

"Bioskop je moj dom i ideja da neko može da počini nasilje nad nedužnima i nad jednim takvim mestom punim nade je neverovatno divljaštvo koje me užasava. Ništa što bilo ko od nas kaže ne može adekvatno da izrazi naša osećanja prema nedužnim žrtvama ovog gnusnog zločina, ali su naše misli sa njima i njihovim porodicama", naveo je reditelj.
"Moje srce se cepa zbog života koji su nestali ili su promenjeni ovim nezamislivim bezumnim aktom", napisala je Hatavej u kratkom saopštenju. "Nemam reči kojima bih mogla da izrazim svoju tugu. Moje misli i molitve su sa žrtvama i njihovim porodicama", dodala je.

Holivudski filmski studio Vorner saopštio je da neće objaviti podatke o zaradi filma tokom prvog vikenda prikazivanja iz poštovanja prema žrtvama masakra u Koloradu, ali prema pisanjima medija 'Holivud Riportera, LA Tajmsa, Njujork Tajmsa poslednji deo serijala o Betmenu zaradio je između 160 i 162 miliona dolara.

Na osnovu tih podataka, po zaradi tokom prvog vikenda prikazivanja, "Uspon mračnog viteza" je na trećem mestu. Ispred njega su "Osvetnici" (207,4 miliona dolara) i ''Hari Poter i relikvije smrti 2'' (169,2 miliona dolara).

Osim Bejla i Hatavej, u glumačkoj ekipi filma su i Tom Hardi, Morgan Frimen, Marion Kotijar, Džozef Gordon Levit, Geri Oldman i Lijam Nison.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: