Japanski bestseler u izdanju Booke

Izdavačka kuća Booka upravo je objavila svoje novo izdanje, roman mlade japanske autorke Hitomi Kanehare “Zmijski jezik”.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.12.2011.

12:09

Default images

Radnja knjige “Zmijski jezik”prati Lui koja ima devetnaest godina, vrlo je lepa, nema gotovo nikakvo obrazovanje, opčinjena je pirsingom i tetoviranjem, i dosađuje se. Kada u baru sretne Amu, shvati da je potpuno obuzeta njegovim rascepljenim jezikom. Odmah počinje da živi s njim i reši da i sama započne dugotrajan i tegoban proces pravljenja račvastog jezika. Odlučna da ispita vlastite psiho-fizičke granice, ona zatraži od Aminog prijatelja Šibe-sana da joj osmisli i vrlo istančanu i lepu tetovažu za leđa...

Ali ono što Šiba zatraži kao honorar za tu tetovažu uvešće Lui u brutalan ljubavni trougao, ni nalik bilo čemu što je dotad iskusila. Nakon neočekivanog nasilnog sukoba na mračnim ulicama Tokija, Ama nestane i Lui mora da se suoči s tim da zapravo ništa o njemu ne zna i da odluči šta joj preostaje da učini sa svojim životom.

Ovaj debitantski roman Hitomi Kanehare doživeo je veliki uspeh u Japanu i od objavljivanja do sada je prodat u preko milion primeraka.

Hitomi Kanehara rođena je 1983. godine, a prestala je da pohađa školu kad je imala petnaest godina. Pošto je otišla od kuće kao tinejdžerka, slala je elektronskom poštom svoje priče svom ocu, profesoru književnosti i prevodiocu, koji joj je pomagao da ih uredi. Knjiga “Zmijski jezik“ nagrađena je najpoznatijom japanskom nagradom za književnost, Akutagava, 2004. godine. Nakon nje, Hitomi je objavila još četiri uspešne knjige, i spada u najbolje i najpopularnije savremene japanske autore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: