Lončarevićev film najbolji na SZ

Za najbolji film ovogodišnjeg festivala "Slobodna zona" publika je izabrala "Duhovi: Cite Soleil" Miloša Lončarevića i Asgera Leta.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.11.2008.

17:08

Default images

Četvrti po redu festival "Slobodna zona" trajao je ove godine od 7 - 12. novembra, a tokom 6 festivalskih dana, u Dvorani Kulturnog centra Beograda održano je 17 redovnih, 6 repriznih, 3 vanredne projekcije za učenike srednjih škola, kao i 3 master klasa.

Publika četvrtog izdanja "Slobodne zone" za najbolji proglasila je film "Duhovi Cite Soleil", Miloša Lončarevića i Asgera Leta čija je prosečna ocena bila 4,6.

Ovaj film je 12. novembra otvorio i "Slobodnu zonu" u Nišu, gradu u kome je festival otpočeo svoju turneju, i gde će se održavati do 14. novembra.

Među 5 najboljih filmova beogradske "Slobodne zone" svoje mesto našli su i "Glasajte za mene" (4,59), "Engleski hirurg" (4,53), "Ovo je Engleska" (4,41) i "Posetilac" (4,36). Za 3 najbolja filma, organizator Kulturni centar Reks otkupiće prava za prikazivanje na TV.

Ove godine, festival je posetilo 8800 gledalaca, što je čak 150% više gledalaca nego u godini osnivanja 2005.

Na ovogodišnjem festivalu čak 16 projekcija redovnog programa je bilo rasprodato, a publika je mogla da razgovara sa šest stranih gostiju, reditelja, producenata i organizatora drugih festivala. Sav prihod od ulaznica namenjen je obuci lekara koji će obavljati preglede na pokretnom mamografu koji je kupljen zahvaljujući akciji B92.

Pripreme za program "Slobodna zona junior", turneju festivala po celoj Srbiji i mesečne projekcije filmova otpočele su i kao i prethodnih godina, svakog meseca u Reksu će biti prikazan novi film i organizovan razgovor sa autorom.

Više o ovoj temi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: