Premijera dokumentarnog filma "Biba Struja"

U okviru međunarodnog festivala dokumentarnog filma BELDOCS 2012, 4. maja u 20h u Sava Centru, premijerno će biti prikazan dokumentarni film u produkciji Ciklotrona, autora Dušana Šaponje i Dušana Čavića "Biba Struja".

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.04.2012.

02:41

Default images

Ovo je film o životu čoveka koji može da isprži viršle golim rukama, strujom koja prolazi kroz njegovo telo. Akcioni portret neobičnog junaka Slaviše Pajkića, u narodu poznatijeg kao Biba Struja. Zahvaljujući fenomenu koji je otkrio još kao tinejdžer, Slaviša je ceo svoj život posvetio električnoj struji sa kojom se druži i dan danas. Njegov organizam je otporan na struju i Slaviša kontroliše jačinu struje koju ispušta njegovo telo.



U pokušaju da obori i treći ginisov rekord Biba Struja se suočava sa nepremostivom preprekom, slabljenjem moći koje donosi starenje njegovog organizma. Kako će gubitak fenomena uticati na njegov porodični i društveni status? Da li će naučnici uspeti u potpunosti da objasne njegov fenomen? Dokumentarni film o čoveku kome nisu dozvolili da sedne na električnu stolicu.

Dizajn zvuka: Milan Mihajlović
Kompozitor: Anja Đorđević
Montažer: Đorđe Marković
Direktor fotoografije: Damjan Radovanović
Producent: Snežana Penev
Režija: Dušan Šaponja & Dušan Čavić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: