Sreda, 23.05.2007.

12:56

Jaka konkurencija na 64. Mostri

Predsednik žirija na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji biće dvostruki dobitnik Zlatnog lava, Žang Jimu, a prema najavama ovogodišnja selekcija biće jedna od najjačih u istoriji. Niz visokobudžetskih holivudskih naslova najverovatnije će predvoditi Zemekisovo 3D ostvarenje „Beowulf“.

Izvor: B92

Default images

„Trećina filmova na programu najverovatnije će biti američki“, izjavio je za Variety predsednik festivala Marko Miler.

„Ovo će biti jedno od naših najjačih izdanja ikada“, rekao je Miler.

Među američkim filmovima u ovogodišnjoj selekciji nalazi se i dugo očekivana filmska biografija Boba Dilana "I'm Not There" u režiji Toda Hejnsa, kao i špijunski triler Anga Lija "Lust, Caution".

Prema nekim izvorima verovatno će biti prikazan i  "There Will Be Blood" Pola Tomasa Andersona.

Trenutno se u Kanu vode pregovori sa kompanijom Warner Bros. oko toga da se svetska premijera Zemekisovog filma “Beowulf”, u kome glavne uloge tumače Anđelina Džoli, Entoni Hopkins i Robin Rajt Pen, održi baš u Veneciji, pre nego što ovo 3D ostvarenje dospe tokom novembra u američke bioskope.

Iako još uvek nije odlučeno koji će se italijanski filmovi naći na programu, što se evropskih dela tiče, u Veneciji se očekuje drama Kena Louča "These Times",  i delo Erika Romera "The Romance of Astrea and Celadon".

Azijsku kinematografiju predstavljaće Jiang Vijenov "The Sun Also Rises", koji je Miler opisao kao “prva kineska satira urađena po uzoru na Kusturicu”, kao i novi neimenovani film  Jia Žang Kea iz Kine, koji je 2006. u Veneciji osvojio Zlatnog lava za "Still Life".

Kompletan program Festivala biće saopšten 26. jula, dok će festival biti održan od 29. avgusta do 8. septembra.

Kao što je ranije najavljeno nagrada za životno delo biće uručena reditelju Timu Bartonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: