Subota, 05.12.2020.

20:27

Jemen: Profesor i kritičar ekstremista ubijen u napadu

Jemenski univerzitetski profesor, poznat kao oštar kritičar islamskih ekstremista, ubijen je danas u pucnjavi u gradu na jugu zemlje

Izvor: Tanjug

Jemen: Profesor i kritičar ekstremista ubijen u napadu

Na stotine ljudi prisustvovalo je njegovoj sahrani koja je danas održana, u znak solidarnosti protiv ekstremističkih grupa, prenosi AP.

Nijedna grupa još uvek nije preuzela odgovornost za napad koji se dogodio u gradu Ad-Daliju na jugu Jemena, kada je na Halida al-Hameidija pucao napadač na motoru.

Zvaničnici smatraju da iza napada stoje ili pripadnici Al Kaide ili grupe koje su bliske Islamskoj državi, prenosi AP.

Sekularni mislilac Halid al-Hameidi bio je dekan Univerziteta u Ad-Daliju, poznat kao oštar kritičar islamskih ekstremista, koji je često ohrabrivao svoje studente da ogranizuju i učestvuju u rodno mešovitim kulturnim i umetničkim aktivnostima.

U Jemenu besni građanski rat otkako su pobunjenici Huti 2014. godine zauzeli prestonicu Sanu od međunarodno priznate vlade. Hute podržava Iran, a vladu koalicija prevođena Saudijskom Arabijom, koja u sukobu interveniše od 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: