Kultura

Ponedeljak, 18.02.2019.

09:44

Književno veče Radeta Tanasijevića

Knjževno veče Radeta Tanasijevića "Izlazak" održaže se u sredu, 20. februara u prostorijama Studentskog kulturnog centra u Beogradu.

Izvor: B92

Književno veče Radeta Tanasijevića
Foto: Minervastock/depositphotos

Na književnoj večeri koja je zakazana za 19 sati učestvuju Zorana Opačić, Radivoje MIkić, Aca Seltik, Violeta Peškir, a urednik i moderator je Vesna Kapor.

Tanasijević je autor knjiga pesama: "Potpor", "Кiflice s makom", za decu, "Zimske pesme", "U zemaljskoj slavi i sjaju", "Кlimatske promene", "Nestajanje – izabrane i nove pesme" i "Salon odbijenih, pesme".

Objavio je i dve knjige priča za decu "Jastuk od memorijske pene" i "Uvod u njivu".

Dobitnik je "Nilitove nagrade" za poeziju, nagrada Radio Beograda 1 za kratku priču za najmlađe "Dobro jutro deco" i pesničke nagrade "Srboljub Mitić.

Tanasijević je rođen 20. aprila 1962. godine u Draževcu kod Obrenovca. Živi u svom rodnom selu. Bavi se zemljoradnjom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: