Sreda, 16.08.2000.

21:48

DRASKOVIC O IZJAVI DJUKANOVICA - APEL BEZ ADRESE

Izvor: B92

Default images
U intervjuu za podgoricku "Pobijedu", crnogorski predsedik Milo Djukanovic je, izmedju ostalog, govorio o situaciji u Srbiji uoci predstojecih izbora i rekao da "odgovoran odnos prema buducnosti nalaze opoziciji u Srbiji da smogne snage da prevazidje neke unutrasnje nesporazume i jedinstveno nastupi na predstojecim izborima na svim nivoima". Zamoljen za komentar, predsednik Srpskog pokreta obnove g. Vuk Draskovic kaze u izjavi za Radio B2-92 da je SPO taj koji je pozivao na jedinstvo i obrazlaze dalje: "SPO je trazio uporno da se na lokalnom nivou, gde je zbog surovog jednokruznog sistema neophodan jedinstven nastup, formiraju jedinstvene liste. Ali, druga strana - stranke okupljene oko DSS-a, donele su odluku da se niposto ne sme ici na lokalnom nivou sa SPO-om. Izjavi g. Djukanovica nedostaje samo to da se adresira onome ko nece jedinstvo", kaze Draskovic.

“Na lokalne izbore SPO ce izaci samostalno ili u koaliciji sa onima kojima je glavni protivnik Milosevic, a ne SPO” rekao je Draskovic ali nije naveo koja bi to stranka mogla da bude vec je podsetio da je na poslednjim izborima, SPO sam, u mnogim mestima, pobedio vladajucu koaliciju. U pomenutom intervjuu, predsednik Djukanovic je, takodje, ocenio da ce biraci Srpskog pokreta obnove, "najjace opozicione partije u Srbiji" kako se izrazio, podrzati zajednicku listu demokratske opozicije na parlamentarnim izborima. U izjavi za B2-92 Vuk Draskovic, medjutim, kaze:

"Da je SPO zeleo da ucestvuje ne nelegitimnim izborima za tzv. saveznu skupstinu, onda bi SPO prijavio svoje liste. Glasaci SPO-a ce glasati za politiku SPO-a, i bojkotovati nelegitimne savezne parlamentarne izbore, jer se tim izborima legalizuje nasilje, Crna Gora se pretvara u okrug i prakticno tera iz drzavne zajednice. Mi smatramo odluku dela opozicije u Srbiji da ucestvuje na takvim izborima naopakom i stetnom po opstanak SRJ i nasi biraci nece poklanjati svoje glasove tudjoj pameti i tudjoj politici".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: